Dá se jQuery považovat za framework? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dá se jQuery považovat za framework? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comDá se jQuery považovat za framework? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
psenik
~ Anonymní uživatel
91 příspěvků
31. 12. 2008   #1
-
0
-

Zdravím všechny vývojáře,
poslední dobou mám v pojmech docela nepořádek. Chci se zeptat co přesně je fremework, ať už do PHP, JS nebo pro něco jiného.
Dá se za takový framework považovat jQuery, Script.aculo.us nebo pobodné knihovny?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Reklama
Reklama
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
31. 12. 2008   #2
-
0
-

Co to je za otázku? jQuery je od svého počátku framework. Další dosti známé jsou Prototype a MooTools.
Jinak framework jsou už předepsané "funkce", které ti umožní řešit složité problémy mnohem jednodušeji. Například to vyjížděcí menu, co se tu řeší. Pokud bys ho chtěl dělat od píky, zabere ti to mnoho času a popíšeš dost řádků kódu. S jQuery by ti tento úkon nezabral ani 5 minut a zabral by zhruba 10 řádků kódu. Celkově je to dobrá cesta k zjednodušení si práce. Proč dělat znovu něco, co už někdo uděla?l :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
psenik
~ Anonymní uživatel
91 příspěvků
31. 12. 2008   #3
-
0
-

Já sám jQuery používám aniž bych věděl mezi jakou řadu nástrojů to patří a vyjížděcí menu pomocí něj používám;-) Jaké frameworky jsou pro PHP a co se pomocí nich dělá? V PHP mě nenapadá dobré využití.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
31. 12. 2008   #4
-
0
-

To psenik : Ovšem, že je. třeba pracné vytváření formulářů, kontrolování vstupních hodnot, zápisy do DB...to vše vyřešíš pomocí frameworku za mnohem kratší dobu. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
31. 12. 2008   #5
-
0
-

Mno takže lidi!...Neučte sa PHP,JS,VB,HTML!...Ľudia vám vytvoria frameworky - vy sa nabiflíte základy a hor sa na weby a aplikácie(!)...usnadňuje to život ale je dobré si vytvoriť stránku kde je jeden-dva frameworky a nie stránka pozliepaná z php , js ,Ajax frameworkov...to je stránka?...ľudia vytvorili jazyky aby ste nemuseli chodiť s knižkou "Učíme sa Assembler" kde je každý jeden príkaz a vám je teraz veľa naučiťsa aj "debilné" HTML,CSS ...hovoríte si niektorí že ste webmástery a používate WYSIWYG editory...mno konec zdravý rozum -.- ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.239.–
1. 1. 2009   #6
-
0
-

To Anonymní uživatel : To bylo hodně ***** (no jak to jen říct).

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.92.146.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
KIIV+42
God of flame
1. 1. 2009   #7
-
0
-

To Anonymní uživatel : jen at se uci php a podobne... rika se tomu vseobecny rozhled...
to co tvrdis se da aplikovat na veskery uceni cehokoliv ... tj neucte se nic nekdo to uz za vas udela

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 1. 2009   #8
-
0
-

to KIIV - bolo to myslené ironicky...vieš...tón hlasu sa cez klavesy preniesť nedá!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.236.–
KIIV+42
God of flame
1. 1. 2009   #9
-
0
-

To Anonymní uživatel : nj nevyhoda psane komunikace

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Co je to Framework? — založil schimpanze

CSS Framework — založil polygon

PHP framework — založil puty

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý