ASP.NET: HTML znaky <> – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ASP.NET: HTML znaky <> – .NET – Fórum – Programujte.comASP.NET: HTML znaky <> – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 1. 2009   #1
-
0
-

Mám asp.net aplikaci a v ní formulář. potřebuju ošetřit čtyři textboxy proti tomu, aby tam nešly zapsat znaky typu <> a podobně.
Nevím jak na to.

Snad někdo poradí ;-) díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
MZetko0
Stálý člen
2. 1. 2009   #2
-
0
-

Tak tohohle jen pomocí ASP.NET neuděláš. Buď si budeš muset stánhout nějakou ASP.NET AJAX komponentu (myslím že i v Ajax Toolkitu je), která tohle udělá hned potom, co jí nastavíš nějaké jednoduché vlastnosti, nebo vytvoříš svoji komponentu s Javascriptem, která to bude umět, nebo nakonec jen přidáš k některé z odpovídajících události toho textboxu odkaz na javacriptovou funkci, která to bude provádět. Je to jen na tobě, kterou cestu vybereš, ale podle mě je ta poslední nejrychlejší a asi i nejjednodušejší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
mephi0
Expert
2. 1. 2009   #3
-
0
-

alebo to budeš kontrolovať na strane serveru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.232.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
MZetko0
Stálý člen
2. 1. 2009   #4
-
0
-

To už je tam ale uživatel zapsat může ;-) .

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 1. 2009   #5
-
0
-

Jde mi jen o to, aby když tam uživatel něco takövého napíše a odešle, tak aby se to zkontrolovalo, zda to neobsahuje ony znaky, a když jo, tak, ... když ne tak ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 1. 2009   #6
-
0
-

Nebo by my stačilo, kdyby byl někdo tak laskav, a napsal mi kousek kódu, který text z texboxu převede na html entity

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Japo0
Návštěvník
2. 1. 2009   #7
-
0
-

Do metody událost Page_Load přidej:

if (this.IsPostBack) {

if (this.TextBox1.Text.Contains('<') || this.TextBox1.Text.Contains('>')) {
//uzivatel zadal alespon jednu ze zavorek
}
else {
//zpracovani textu
}
}


Nebo to můžeš udělat pomocí validátoru, nejlépe asi pomocí RegularExpressionValidator.

Druhý dotaz nechápu. Jak převést text na HTML entity?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 1. 2009   #8
-
0
-

tak například když někdo napíše do některého z textboxů:

<script>
location.href="neco.cz";
</script>

to mi nadělá paseku

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Japo0
Návštěvník
2. 1. 2009   #9
-
0
-

A co s tim textem, který se odesílá, potom děláš? Ukládáš ho do databáze? Vypisuješ ho do labelů?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
mephi0
Expert
2. 1. 2009   #10
-
0
-

Tušim asp.net 2.0 ma nejaku defaultnu ochranu. Raz som to vypinal. Pri zadani tych < > vypíše bezpečnostnú chybu.
Pokiaľ chceš povoliť niektore html tagy a ten <script> zakazat, tak to sa riesi inak, pouzivaju sa vlastne znacky ktore sa nasledne prevedú do html. napriklad tu kde pisem teraz :) tučné písmo

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.232.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

ASP.NET výstup HTML — založil Standa

HTML formular v ASP.NET — založil Tomas

ASP.NET: HTML Hlavička — založil Anonymní uživatel

ASP.NET - HTML Editor — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý