Kontrola typů souborů – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kontrola typů souborů – PHP – Fórum – Programujte.comKontrola typů souborů – PHP – Fórum – Programujte.com

 

pidgin0
Návštěvník
3. 1. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,
mám php skript, který vytváří galerii ze všeho co je ve složce, ale neznám funkci, která by zkontrolovala zda je soubor typu image/jpeg, neboli zda se jedná o obrázek. Znám jen is_file(); is_dir(); atd. Vím že by tedy stačilo mít ve složce jen obrázky, ale problém je vtom, že u mě doma se zobrazí jen obrázky ( mám tam jen obrázky ), ale když to nahraji na web, tak se tam vždy dostane jeden, který odkazuje na nadřazenou složku a kontrola is_file(); nebo !is_dir(); nefunguje.

Vím že je na webu OS Linux, ale ten já doma mám taky.
Myslím že kontrola zda se jedná o MIME image/jpeg, by s největší pravděpodobností pomohla, ale tuto kontrolu umím uplatňovat jen při uploadu na SERVER a ne když tam už něco je.

Vím že bych se měl snažit více googlit a nebo si přečíst celý ref. PHP a doufám že mě s tímhle dotazem nepošlete někam...
Děkuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.240.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
3. 1. 2009   #2
-
0
-

Zkus si načíst jméno souboru a pomocí fce explode() získat část za tečkou - dostaneš koncovku souboru. Tu porovnej s příponami typickými pro obrázky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
3. 1. 2009   #3
-
0
-

Ono to stačí proklepnout kteroukoliv funkcí zjišťující něco z $res. Třeba pokud getimagesize() vrátí platné nenulové hodnoty, jedná se o obrázek. V opačném případě se nejedná o obrázek. Prosté. (btw: nezapomeň na @getimagesize(), ať ti to nevyhazuje chyby, když to jen ověřuje)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
pidgin0
Návštěvník
3. 1. 2009   #4
-
0
-

To survik1 : Tak to mě nenapadlo:-O , super nápad díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 1. 2009   #5
-
0
-

ja sem videl i neco jako:
if ( imagefromjpeg(..) ) {

} elseif ( imagefrompng(..) ) {

} else {
// neni obrazek ...
}

je to teda jen orientacne.. uz si to nepamatuju jak to vypadalo presne

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
janik3660
Návštěvník
13. 2. 2009   #6
-
0
-

a co tak regulerne vyrazy skusit ? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.175.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
14. 2. 2009   #7
-
0
-

To pidgin : podle pripony se to vubec nedela. obvykly postup je je pres img funkce, jestli to dokazi nacit. idealne funkce na zjisteni rozmeru obrazku.

samozrejme, jednodusi a mene narocnejsi je to checknout pres priponu. preg_match("#\.(jpe?g|png)$#", $name)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Kontrola typu proměnné — založil Runn3r.cze

Změna typu souboru ... — založil koudiss

Kontrola slov ze souboru. — založil georgiok

Kontrola souborů na disku — založil Standa

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý