Spuštění více formulářů – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spuštění více formulářů – Delphi – Fórum – Programujte.comSpuštění více formulářů – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Delphimania
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
3. 1. 2009   #1
-
0
-

Zdravím!

Mám program - ten je na form1, ale rád bych do něj udělal něco jako login. K tomu by měla sloužit vyvolaná form2. Jak ji ale vyvoval? Create nefunguje...

Eventuelně jednoduchý návod jak to řešit. (Hlavní program a k němu login, tedy něco, co se zobrazí hned po stratu programu (a po stisknutí na tlačítko odhlásit), zablokuje všechny funkce na hlavním programu a až po přihlášení (ověřování uživatele ze souboru) ev. zaregistrování se podle přístupových práv zpřístupní příslušní sekce programu.

A ještě jeden problém. Potřeboval bych showmessage, ale s více řádky. Jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.93.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 1. 2009   #2
-
0
-

pokud mas ten form pripravenej tak by melo jit neco jako form2.show(); pokud me pamet nesali
+ form2 v uses klauzuli

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
o-lox0
Super člen
3. 1. 2009   #3
-
0
-

doplním KIIVa:
To blokování bych ani nedělal přes disable prvků, přes podmínky na začátku procedur (nebo vyplé Events), může ti stačit že nevyvoláš ten hlavní Form2. Máš přihlašovací Form1 a ten hlavní teprve zobrazíš po korektním kódu. Jakkoliv jinak to budeš mít složitější.
+ +
showmessage('1.radek'+#13#10+'2.radek');

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Delphimania
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
3. 1. 2009   #4
-
0
-

To o-lox : To Delphimania :

Tak blokování prvků jsem udělal přes visible form_main. Snad to je v pohodě. Jen ještě jeden malinký dotaz. Jaká vlastnost je "horní řádek"? (tj. nechci tam mít minimalizovat, maximalizovat a hlavně zavřít).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.93.–
Delphimania
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
3. 1. 2009   #5
-
0
-

Tak další problém... Pokud obsloužít událost form1 oncreate a dám tam unit2.form2.show; , tak mi to hlásí chybu. Obsloužení tlačítla tímto textem funguje... Kde je problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.93.–
ha20
Newbie
3. 1. 2009   #6
-
0
-

v nastaveniach form si zmen borderstyle na bs none alebo na nieco ine co ti vyhovuje

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.0.–
o-lox0
Super člen
4. 1. 2009   #7
-
0
-

To Delphimania : A není to přesně to co jsem já psal, že si máš ty formuláře prohodit. Protože jakkoliv jinak to budeš mít složitější, ať už přes Disable prvků nebo řešení Visible ihned po zobrazení Formu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Delphimania
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
4. 1. 2009   #8
-
0
-

Já vím, zkoušel jsem to, ale nevím jak jako první spouštět form2 z unit2.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.93.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2009   #9
-
0
-

tusim ze nekde v nastaveni projektu je nastaveni ktere formy se maji defaultne zobrazit a ktere pripadne ne... aspon hadam :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
o-lox0
Super člen
4. 1. 2009   #10
-
0
-

Pokud preferuješ opravdu tu jednoduchost tak si velmi snadno prohodíš v .dpr souboru (prostě Ten Program nad Unitama)
řádky
Application.CreateForm("Form1")
Application.CreateForm("Form2")
Tim se ti bude drát primárně druhý okno. První se zobrazí až po tý co v kódu Unit Form2 dáš Show pro Form1 jak psal KIIV. Kdybys měl nějaký problémy, můžeš alternativně načnout nový Projekt a do něj vhodit Form2 jako první a Uses pro Form1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Delphimania
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
4. 1. 2009   #11
-
0
-

program taxi;

uses
Forms,
Unit1 in 'Unit1.pas' {Form_Main},
Unit2 in 'Unit2.pas' {LogIn: TFrame};

{$R *.res}

begin
Application.Initialize;
Application.CreateForm(TForm_Main, Form_Main);
Application.Run;
end.

Jak to tedy máš vypadat po úpravě? (unit1 je program, unit2 je frame který se užívá pro statistické funkce a unit 3 je login)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.93.–
Delphimania
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
4. 1. 2009   #12
-
0
-

Tak jsem na to přišel... Díky všem - velké díky - vděčím Vám za zápočet :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.93.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý