Pomooooc – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomooooc – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomooooc – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
4. 1. 2009   #1
-
0
-

potreboval bych naprogramovat tohle: uzivatel zada vetu napr. JAK SE MAS? program by ji mel rozeznat a napsat na to napr.DOBRE pokud by uzivatel zadal jinou vetu tak by pocitac odpovede NEROZUMIM...nevite nekdo co s tim?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.164.–
silent0
Stálý člen
4. 1. 2009   #2
-
0
-

pomoci if a else dokazes to napsat nebo to mam skusis amatersky napsat

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
4. 1. 2009   #3
-
0
-

no pomoci if a else to chci napsat...ale nevim jak to udelat tak aby se mi to porovnalo...kdybys byl tak hodnej tak to zkus nejak jak bys to udelal ty

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.164.–
silent0
Stálý člen
4. 1. 2009   #4
-
0
-

neco tu mam ale neni to spravne nevim jak do if dat cele slovo takze to mam blbe ale nejak takhle bych to udelal az na ty chyby mozna nekdo pomuze a opravi chyby

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

int main()
{
char c[5];


printf("Jak se mas");
scanf("%s",&c);

if (c=='dobre')
printf("to jsem rad");

else
printf("Nerozumim");




}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
Bald3rr0
Super člen
4. 1. 2009   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
4. 1. 2009   #6
-
0
-



#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main()
{

char veta = "Jak se mas?";
char vstup;

scanf("%s",&vstup);

if (strcmp(veta, vstup) == 0) {
printf ("To jsem rad");
} else {
printf ("Nerozumím");
}

return;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
4. 1. 2009   #7
-
0
-

diky moc...vsem...ja to nejak zkusim a kdyz se zase nad tim budu vztekat tak napisu

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.164.–
Earl Cash0
Věrný člen
4. 1. 2009   #8
-
0
-

To Kobi :

#include <stdio.h>


#include <stdlib.h>



int main()

{

/* !! */
char *veta = "Jak se mas?";

char *vstup;



scanf("%s", vstup);



if (strcmp(veta, vstup) == 0) {

printf ("To jsem rad");

} else {

printf ("Nerozumím");

}



return;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
4. 1. 2009   #9
-
0
-

To Earl: Díky, tak nějak sem chtěl zavzpomínat na doby, kdy sem v C dělal. Vidíš, vykouřilo se mi to z hlavy :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
4. 1. 2009   #10
-
0
-

To Earl: tobe to funguje? me to hodi CMD tak tam napisu JAK SE MAS? a pak hodi okna hlasku NEODESILAT

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.164.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
4. 1. 2009   #11
-
0
-

To tomas : kazdej takto napsanej program ti hodí CMD :) ... GUI zatím ještě neee :) k tomu si ještě moc daleko

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
4. 1. 2009   #12
-
0
-

To crAzY^ : Ale vyhodí to Neodesílat :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
o-lox0
Super člen
4. 1. 2009   #13
-
0
-

Pánové chtělo to trošku předělat:

#include <stdio.h> 

#include <stdlib.h>
#include <string.h>
int main()
{
char *veta = "Jak se mas?";
char vstup[100];
fgets(vstup,100, stdin);
vstup[strlen(vstup)-1]='\0'; // konec radku nechceme
if (stricmp(veta, vstup) == 0) {
printf ("To jsem rad");
} else {
printf ("Nerozumím");
}
return;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
4. 1. 2009   #14
-
0
-

To crAzY^ : musí tam být includovaná hlavička #include <cstring> nebo <string.h> a nakonci nebude return; ale return 0;

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Earl Cash0
Věrný člen
4. 1. 2009   #15
-
0
-

To tomas :

#include <stdio.h>

#include <string.h>
#include <stdlib.h>


int main(void){



/* !! */
char veta[] = "Jak se mas?";
char *vstup;

scanf("%s", vstup);

if (strcmp(veta, vstup) == 0) {

printf ("To jsem rad");

} else {

printf ("Nerozumím");

}
return 0;
}
zda se ze jsem taky vysel ze cviku...tohle jsem uz zkousel a jede to...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
o-lox0
Super člen
4. 1. 2009   #16
-
0
-

To Earl Cash : Nemůžu si pomoct ale tohle nemůže fungovat, nebo ANO? :D
1.neinicializovaná proměnná vstup
2.nenačte řetězec za mezerou

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
4. 1. 2009   #17
-
0
-

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>
int main()
{
char *veta = "Jak se mas?";
char *vetaII = "Ahoj";
char vstup[100];


fgets(vstup,100, stdin);
vstup[strlen(vstup)-1]='\0'; // konec radku nechceme
if (stricmp(veta, vstup) == 0) {
printf ("To jsem rad\n");
} else {
printf ("Nerozumim");
}


fgets(vstup,100, stdin);
vstup[strlen(vstup)-1]='\0'; // konec radku nechceme
if (stricmp(vetaII, vstup) == 0) {
printf ("Nazdar\n");
} else {
printf ("Nerozumim");
}




system("PAUSE");
return 0;
}




no neco sem z toho namixoval...funguje to...to jo...ale mam dalsi problem...takhle to funguje pokud se vety pisou v tom poradi v jakym se zanasely...ale kdyz nejdriv napisu AHOJ tak mi to hodi NEROZUMIM....slo by nejak udelat aby bylo jedno co se napise driv...aby vzdycky vyhodil spravnou reakci

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.164.–
Earl Cash0
Věrný člen
4. 1. 2009   #18
-
0
-

To o-lox : jediny nedostatek je pouziti scanf, nejlepsi by bylo opravdu pouzit "fgets", ale uz se mi to zase nechce prepisovat :))

tak kdo nas vysvobodi z teto slamastyky a hodi sem kompletni, funkcni zdrojak? jdu si dat kafe, tohle se mi uz dlouho nestalo... :)))

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Bald3rr0
Super člen
4. 1. 2009   #19
-
0
-

To tomas :

if (strcmp(veta, vstup) == 0)

printf ("To jsem rad\n");
else if (strcmp(vetaII, vstup) == 0) {
printf ("Nazdar\n");
else
printf ("Nerozumim");

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
4. 1. 2009   #20
-
0
-

To Bald3rr : takhle by to slo...ale ja tam potrebuju dostat do toho treba padesat vet...a to by se takhle psalo hodne blbe...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.164.–
o-lox0
Super člen
4. 1. 2009   #21
-
0
-

To tomas :

#include <stdio.h> 

#include <stdlib.h>
#include <string.h>
int main()
{
int i;
char *veta[2] = {"Jak se mas?","Ahoj"};
char vstup[100];

fgets(vstup,100, stdin);
vstup[strlen(vstup)-1]='\0'; // konec radku nechceme
for (i=0;i<2;i++)
if (stricmp(veta[i], vstup) == 0) {
switch (i) {
case 0:
printf ("To jsem rad\n");
return;
case 1:
printf ("Nazdar\n");
return;
}
}
printf ("Nerozumim");

}

I ty odpovedi muzes dat do pole uplne obdobne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Earl Cash0
Věrný člen
4. 1. 2009   #22
-
0
-

To tomas : tak si udelej pole vet, ktere se maji testovat a projdi to cyklem...

EDIT: viz predchozi..

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
4. 1. 2009   #23
-
0
-

To Earl Cash : umet to...tak bych to tak udelal :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.164.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2009   #24
-
0
-

nebylo by dobre pouzit stricmp? at se nemusi zadavat i presne stejne velikosti pismen jako v predloze?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
4. 1. 2009   #25
-
0
-

To tomas : tak proč se do toho pouštíš, když to neumíš???

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
o-lox0
Super člen
4. 1. 2009   #26
-
0
-

To KIIV : stačí se podívat do mých zdrojáků. A občas tam člověk najde vše. Ale jen občas... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
4. 1. 2009   #27
-
0
-

poustim se do toho protoze sem to schytal jako seminarku...a nevim co s tim...urcite znate program KECAL...tak neco obdobnyho musim udelat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.164.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2009   #28
-
0
-

To o-lox : a jo vidis... tech zdrojaku je tu tolik a ja sem namatkou prolitl zrovna ty kde to neni :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Earl Cash0
Věrný člen
4. 1. 2009   #29
-
0
-

To tomas : tak to nevim jestli na to jdes spravnym zpusobem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
4. 1. 2009   #30
-
0
-

To Earl Cash : to ja taky ne...ale je to jediny co me napadlo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.164.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
4. 1. 2009   #31
-
0
-

Dokdy to máš odevzdat a kdy to bylo zadaný?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
4. 1. 2009   #32
-
0
-

Zejtra...tohle je posledni seminarka...predtim byly jiny...byl tam i acess atd...to se da...ale tohle me dostalo...uz to resim asi tejden...vzdycky mi nekdo neco poradil tak sem to zkousel...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.164.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý