Programovani (C/C++) – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programovani (C/C++) – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.comProgramovani (C/C++) – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.com

silent0
Stálý člen
4. 1. 2009   #1
-
0
-

zdravim snad to tu nebude vadit programuji asi pul roku v C potom pujdu na C++ a chtel bych se optat jestli je mozno v tohmle oboru sehnat nejakou brigadu na prazdniny nebo dalkove ve Zlinskem kraji .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
4. 1. 2009   #2
-
0
-

To silent : no to newím, obecně se brigády pro "programátory" shánějí těžko... a za další je nutné to umět... pochybuju, že za půl roku v C někdo využije tvých "zkušeností" a ještě ti za to zaplatí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Earl Cash0
Věrný člen
4. 1. 2009   #3
-
0
-

To silent : pochybuju...jedine co ti muzu doporucit je delani ukolu pro vysokoskolaky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
yaqwsx+9
Posthunter
4. 1. 2009   #4
-
0
-

To Earl Cash : Ono nedá se to brát jakože je pouze jedna možnost. Dělání úkolů pro středo i vysokoškoláky je velmi výnosné. Jen je potřeba umět psát úhledně a dle "školních pravidel"

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.83.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
4. 1. 2009   #5
-
0
-

Se zamestnanim na pul roku je jeden zakladni problem - ty se musis nejakym zpusobem zaucit, to trva prinejmensim tak mesic-dva, kdy se tva produktivita nebezpecne blizi 0. Jeste mesice pote je tvoje produktivita vzhledem k "zaucenejsim" zamestancum vyrazne mensi. A ta firma te po celou tuhle dobu musi platit. To znamena, ze prave v dobe, kdy uz by jsi jim mohl zacit byt vynosny, tak bys odesel. Nemluve o "zarizovacich nakladech", kdybys tam nechtel delat na dalku, ale primo tam - pocitac, software, sezeni...

Jeste si k tomu pricti to, ze takovych lidi hledajich brigadku (a vetsina s pochybnou urovni znalosti - pul roku v C++ neni moc) je hafo. Pokud uz takhle berou brigadniky, tak si radsi vemou nejakeho vysokoskolaka IT oboru, ktery jim slibi, ze u nich bude delat nekolik let pri studiu.

Jestli budes koncit gympl, tak bys jim moh nakecat ze "snad" budes pokracovat i pri vysce (tak jsem to udelal ja , ale opravdu jsem zustal :) ) a pri nejhorsim se na ne potom proste vybod (na to to chce mit zaludek, ja bych je nikdy takhle nepodrazil). Ale ve tvem CV by se to pak prilis nevyjimalo - pokud bys pozdeji nastupoval na nejake dobre placene misto, tak tam se ti muze stat ze si te personalisti budou proklapevat klidne az nekam na zakladni skolu.

Cloveka, co by jim sliboval, ze bude pokracovat pri nasledujicim rocniku gymplu by predpokladam moc neverili. Navic obecne najit slusnou brigadu, kdyz ti je < 18 je opravdu porod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.70.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
silent0
Stálý člen
4. 1. 2009   #6
-
0
-

no ja studuji skolu obor programovani .je me 17 let tento rok

Nahlásit jako SPAM
C#
4. 1. 2009   #7
-
0
-

Skolu...asi stredni, ne?

A v podpisu mas "Začínajíci programátor C". Fakt nevim, jestli mas co nabidnout. Na cem jsi doted delal?

JInak - z tehle situace je paradni, i kdyz nevydelecne, vychodisko - zucastni se nejakeho opensource projektu, ktery je ti blizky a kolem ktereho existuje nejaka fungujici komunita. Stahni si zdrojovy kod, studuj a chapej ho. Zamysli se nad vecmi, ktere ti doted nebyly uplne jasne a podivej se, jak to tam maji udelane. Kdyz neco nepochopis, tak neni problem se zeptat na nejakem forum/IRC dane aplikace a tam se casto najde nekdo, kdo ti rad odpovi. Kdyz ti v nem nejaka feature chybi, tak si ji zkus dopsat. Kdyz to napises, tak zkus uverejnit patch a treba se dockas i nejakych pozitivnich reakci. A v konecne fazi tvuj kod treba i prijmou do trunku. Kdyz se jim na tom neco nebude libit, tak ti reknou co je spatne a ty samozrejme mas moznost to vyplepsit podle jejich rad a zkusit to znova. Zasadni vyhoda je, ze tak ziskas hromadu zkusenosti a jeste to muzes zurocit pri aplikaci na nejake pracovni misto.

Nahlásit jako SPAM
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
silent0
Stálý člen
4. 1. 2009   #8
-
0
-

jj stredni no asi jo nejaky opensource ale nevim nejakou komunitu kde najit nebo tak

Nahlásit jako SPAM
C#
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 1. 2009   #9
-
0
-

To silent : Hľadaj!...Mozille sa to hodí,Open Office tiež nie je zlé...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.245.–
4. 1. 2009   #10
-
0
-

Zamysli se nad tim, co z toho co bezne pouzivas je opensource (predem varuju, ze Firefox je asi moc tvrdy orisek :) ). Ja osobne mam velmi dobre zkusenosti s http://www.openttd.org/cs/, na tomhle projektu uz jsem se toho naucil hrozne moc.

Jak ale rikam, je lepsi zkusit neco, co uz znas a pouzivas. Vsak mas o to lepsi pocit, kdyz si to upravis tak, aby ti to vyhovovalo jeste lepe :)

Nahlásit jako SPAM
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 1. 2009   #11
-
0
-

To silent : ale má to háčik...v čom programuješ?...VS ?Ak hej,prejdi na Dev-Cpp (nie že by to bolo zlé,ale aby si sa vyhol .NET knižniciam)...a treba myslieť aj na bezpečnosť pri práci so súkromnými údajmi ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.245.–
Quiark0
Věrný člen
4. 1. 2009   #12
-
0
-

S tím přechodem VS -> Dev-CPP je to blbost.

EDIT: Dobře, napíšu i důvod :) Jednak se dev-cpp dávno nevyvíjí a je řádově méně kvalitnější než VS. Dále ve VS se dá bez problému vyvíjet i bez .NETu, není třeba používat kvůli tomu jiný program :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
silent0
Stálý člen
4. 1. 2009   #13
-
0
-

mam linux takze pisu C v codeblocks

Nahlásit jako SPAM
C#
silent0
Stálý člen
4. 1. 2009   #14
-
0
-

ale je tu jeste mensi problem neovladam zrovna nejlip anglictinu ale ucim se.
a to C delam zatim pul roku nejsem buh vi jak dobry .takze vim zaklad + cykly atd jeste neco velkeho bych nedokazal

Nahlásit jako SPAM
C#
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
4. 1. 2009   #15
-
0
-

To silent : Hmmm...cykly jsou taky základ :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
silent0
Stálý člen
4. 1. 2009   #16
-
0
-

tak jako myslim cykly,pole,promene atd nedelal jsem na nicem velikem tak akorat jsem delal slova prevod na morzeovku (pomoci switch) a ted i ve skole delame s ASCII aby to vypsalo atd

Nahlásit jako SPAM
C#
4. 1. 2009   #17
-
0
-

silent napsal:
tak jako myslim cykly,pole,promene atd nedelal jsem na nicem velikem tak akorat jsem delal slova prevod na morzeovku (pomoci switch) a ted i ve skole delame s ASCII aby to vypsalo atd

Aha. Takze tady je tvuj prvni doamci ukol. A hezky az do konce. Bez toho se v cemkoliv trosiku pokrocilejsim ani nehnes. A ne jen prolitnout. Detailne pochopi a vyzkouset:

http://www.builder.cz/art/cpp/cpp_oop.html

Nahlásit jako SPAM
silent0
Stálý člen
4. 1. 2009   #18
-
0
-

ale to je C++ .neni lepsi dodelat C a az potom se ucit C++ .I ve skole jsme teprve na C . nebo uz pomalu prejit na C++?

Nahlásit jako SPAM
C#
4. 1. 2009   #19
-
0
-

Dneska uz se vetsnou pouziva C++. Ja se ucil rovnou C++.

Nahlásit jako SPAM
silent0
Stálý člen
5. 1. 2009   #20
-
0
-

ja vim ale nema smysle hned prejit radsi tento skolni rok dodelam C a potom zacnu C++

Nahlásit jako SPAM
C#
silent0
Stálý člen
6. 1. 2009   #21
-
0
-

neznate nejaky dobry opensource program ale spis ,ktery vytvari ceska firma aspon abych se domluvil ?aby delali v C/C++

Nahlásit jako SPAM
C#
Earl Cash0
Věrný člen
6. 1. 2009   #22
-
0
-

To silent : GOOGLE! GOOGLE!

proc si radeji nestahnes zdrojove kody programku (napriklad zakladni linuxove utility), aby jsi si prohledl, jak vypada takovy obsahlejsi zdrojovy kod... namisto toho se hrnes rovnou do velkych projektu, kde te stejne bez potrebnych znalosti nepriberou - to, ze umis zaklady je ti k nicemu, to je naproste minimum, ktere musis zvladat...

jak uz vyse psal CommanderZ, zkus zacit s mensimi vecmi - psanim patchu nebo novych featur pro tvuj oblibeny program...urcite nekolik z nich co pouzivas, je sireno pod svobodnou licenci....

nakonec zjistis, ze programovani neni jen o psani vlastniho zdrojaku, ale o pochopeni zdrojaku ostatnich...az pote bych hledal nejaky projekt, kam se "zaskatulkovat"...

neber to tak, ze te chci odradit od dobre prace (preci jenom OS softwaru neni nikdy dost)...urcite by jsi nasel male projekty, kam by te vrele prijali, ale casem by jsi mohl zjistit, ze ti to nic nedava a jen takto ztracis cas...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
silent0
Stálý člen
6. 1. 2009   #23
-
0
-

jj neco pozkousim dik

Nahlásit jako SPAM
C#
6. 1. 2009   #24
-
0
-

silent napsal:
jj neco pozkousim dik

Necekej ze se hned nekde dostanes do vyvojoveho tymu (post Earla Cashe tim trochu zavanel), nejspis budes dost dlouho psat ty upravy sam pro sebe a zkouset je obhajovat v komunikacnich kanalech toho daneho projektu. Rozhodne se nesmis nechat odradit primadnymi namitkami a snazit se zlepsovat. Nemuzes cekat, ze hned prvni co udelas bude nejaka zazracna featura, na kterou vsichni cekaji.

Nahlásit jako SPAM
silent0
Stálý člen
6. 1. 2009   #25
-
0
-

jj chapu vas dik

Nahlásit jako SPAM
C#
silent0
Stálý člen
6. 2. 2009   #26
-
0
-

šak kdyby jste nekdo s necim chteli pomoct ukol atd tak napiste

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.206.–
C#
silent0
Stálý člen
6. 2. 2009   #27
-
0
-

nebo jestli nemate nejaky tym ,kde byste me vzali a kde bych mohl zskat skil

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.206.–
C#
Quiark0
Věrný člen
6. 2. 2009   #28
-
0
-

Každou chvíli se objeví nějaký tým shánějící programátora pro vývoj freewarových počítačových her, takže sehnat někoho není problém. Problém je v tom, že tyhle týmy se obvykle zase brzo rozpadnou. Můžeš sledovat inzerci na http://www.ceske-hry.cz/forum/viewforum.php?f=26

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Michy
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
6. 2. 2009   #29
-
0
-

ahoj silente, mně je taky 17 a taky začínám programovat (v C) :) ráda bych si s tebou třeba občas pokecala, já budu asi o trošku níž než ty, protože se učím sama a o něco kratší dobu. No každopádně jestli máš zájem, tak moje icq číslo je 328-700-297, stačí se ozvat :) Klidně napište někdo jinej, kdo programujete v C...bylo by to fajn :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.178.–
koubis
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 1. 2010   #30
-
0
-

Ahoj...potreboval bych hodne moc poradit s programovanim v C...jestli by ste byl nekdo ochotnej,tak se mi ozvete na koubatom@centrum.cz .Byl bych moc rád,protoze v tom vubec nevynikam :-( predem dekuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.109.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Programovani C — založil XxX

C# - programovani — založil Siembra

Programovani za FO — založil abcdefg

Programování her — založil Michalek

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý