Ttime, Datetimepicker a porovnání časů – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ttime, Datetimepicker a porovnání časů – Delphi – Fórum – Programujte.comTtime, Datetimepicker a porovnání časů – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Delphimania
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
4. 1. 2009   #1
-
0
-

Tak jsem při testování programu přítelkyní zjistil, že tam mám nefunkční řádky...

V programu jsou dva DateTimePicker-y, jeden na datum a jeden na čas. Program povolit odeslání objednávky jen do budoucna.


begin
if (TDate(now)<DateTimePicker_Zak1.Date) or ((TDate(now)=DateTimePicker_Zak1.Date) and (TTime(now)<DateTimePicker_Zak2.Time)) then

//osetreni data
begin
if MessageDlg('Opravdu chcete odeslat objednavku?',mtConfirmation, [mbYes, mbNo], 0) = mrYes then
begin
showmessage('Vase objednavka byla prijata.');
ulozdata;
end;

end
else
showmessage('Ani my neumíme cestovat v čase. Zvolte budoucí datum.');
end;

Datum funguje v pohodě. Ale pokud si chci auto objednat dnes, tak ať zadám jakýkoli čas, program to vezme jako že tenč as ještě nenastal...

A když už jsem u toho.

Tohle funguje:
DateTimePicker_Zak1.Date:=Date;

Tohle nefunguje:
DateTimePicker_Zak1.time:=Time;

Proč ta druhá verze nefunguje a nenastaví přesný čas?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.93.–
Reklama
Reklama
o-lox0
Super člen
4. 1. 2009   #2
-
0
-

Jak na běžícím páse :-)
používej datetimetotimestamp tim se ti rozbalí tdatetime do ttimestamp a z ní vyhodnotíš z recordu položku time.
btw nedal mi tvůj dotaz a zkoušel jsem to i přímo a přiřazování mi to bere normálně (přes strtotime a obráceně), problém je jen dejme tomu u porovnávání u If, tak to tam převeď.

Ale nevěřim že si na to ještě nepřišel když je ve hře přítelkyně :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý