Abstraktní třídy – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Abstraktní třídy – PHP – Fórum – Programujte.comAbstraktní třídy – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tom*p0
Stálý člen
4. 1. 2009   #1
-
0
-

Zajímalo by mě k čemu slouží tzv. abstraktní třídy a jak se dají využít v praxi. Proč není možné použít obyčejné třídy bez abstraktních metod?

Z anglického manuálu a různých českých překladů jsem to nějak nepochopil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.120.–
Don't waste your time, or time will waste you.
Reklama
Reklama
4. 1. 2009   #2
-
0
-

Je to zase jedno z "omezujicich" klicovych sluvek a la "private" atd.

Jde o to, ze kdyz definujes tridu jako abstraktni, tak podle ni nemuzes vytvorit objekt. Musis nejdrive vytvori tnejakou tridu, kterabude tu abstrakni dedit a tu pouzit.

Pouziva se to kdyz potrebujes mit nejaky zaklad, ktery sam o sobe neni funkci, ale je pouzit jako zaklad pro dalsi tridy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.70.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
xivo
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
7. 1. 2009   #3
-
0
-

CommanderZ napsal:
Je to zase jedno z "omezujicich" klicovych sluvek a la "private" atd.


private ? ... wtf ?

doplnim este ze

Ked dedis z abstraktnej triedy a neiplementujes vsetky funkcie vo svojej novej triede(ktore ma abstraktna trieda) tak aj ta nova trieda je opat abstraktna ... cize nemozes z nej dedit ....


Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.175.–
tom*p0
Stálý člen
7. 1. 2009   #4
-
0
-

xivo napsal: private ? ... wtf ?


Private - klíčové slovo omezující viditelnost metody nebo proměnné.

Ještě k mojí druhé otázce: Je možné pro tento účel použít obyčejné třídy bez abstraktních metod? (když si sám budu hlídat objekty a dědičnost)

Umožňuje mi něco používání abstraktní třídy/metody (dává mi to něco navíc), nebo mě to jen omezuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.120.–
Don't waste your time, or time will waste you.
7. 1. 2009   #5
-
0
-

Ano, jenom v PHP to jenom omezuje. Oni ty omezeni ale maji smysl - tyhle principy te nuti zachovavat zakladni principy OOP a nepsat jak prase. Klicovy vyznam je pak samozrejme pri spolupraci vice lidi, ale rozhodne i v jednom to ma smysl.

wtf?

ttf! :smile12:

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.70.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
tom*p0
Stálý člen
7. 1. 2009   #6
-
0
-

Ano, tohle jsem potřeboval vědět, že to pouze omezuje a tak vnucuje určtité postupy a správné návyky. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.120.–
Don't waste your time, or time will waste you.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Abstraktní třídy/metody — založil ViliX64

Abstraktni staticka metoda — založil Dusan R.

Abstraktni trida do vektoru? — založil CommanderZ

Abstraktní metody a rozhrání — založil ViliX64

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý