Program do školy - násobilka – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Program do školy - násobilka – Pascal – Fórum – Programujte.comProgram do školy - násobilka – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
neasy0
Duch
5. 1. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, měl bych udělat program který vygeneruje tabulku " malé násobilky" zadaného násobitele. Násobitle mám omezit číslem 50.

Wrtieln(´Zadej cislo nasobitele´)
Read(A)
B:=A*1
C:=B*2
atd...
a potom
Writeln(´´,A,´*1=´,B,´)
Writeln(´´,A,´*2=´,C,´)

a tak dále.. ale mělo by to být jiným způsobem. Dle mě by to mělo jít příkazem cyklu (for i := 1 TO 50?..) ale nedikážu to nějak zapsat..Poradí mi někdo prosím?
Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.220.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
5. 1. 2009   #2
-
0
-

mam pocit ze se to urcite da najit na internetu... neco jako pascal mala nasobilka ...

jinak to neni nic tezkeho... cyklus jak si naznacil ti vygeneruje cisla od 1 do 50... a provede pokazdy nejaky prikaz...

neco jako for i:=1 to 10 do writeln(zadano,'*', i , '=', zadano*i);
na to omezeni musis cislo otestovat pomoci IF

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
neasy0
Duch
5. 1. 2009   #3
-
0
-

Super :) už jsem na to přišel... snad mi to takto projde :)

program nasobilka;
var a,i: integer;
begin
writeln ('Zadej cislo nasobitele');
readln (a);
if a<50
for i:=1 to 10 do
writeln (b,'*',a,'=',b*a);
end
else Writeln (´Zadejte mensi cislo nez 50´)
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.26.–
KIIV+42
God of flame
5. 1. 2009   #4
-
0
-

jeste zopakovat zadavani kdyz bude cislo vetsi nez 50 a mensi nez 1 :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mircosoft+1
Věrný člen
6. 1. 2009   #5
-
0
-

To neasy : Skoro, jenom to trošku pooprav:

program nasobilka;
var a,i: integer;
begin
writeln ('Zadej cislo nasobitele');
readln(a);
if a<50 then
for i:=1 to 10 do
writeln (i,'*',a,'=',i*a)
else Writeln (´Zadejte mensi cislo nez 50´);
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.83.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Yety0
Stálý člen
2. 3. 2009   #6
-
0
-

Trochu upravené Mircosoftovo
program nasobilka;
var a , i: longint;
begin
writeln ('Zadej cislo nasobitele');
readln(a);
if a<50 then
for i:=1 to 10 do writeln (i,'*',a,'=',i*a)
else Writeln (´Zadejte mensi cislo nez 50´);
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.240.–
Kapitán A. J. Rimmer vesmírný dobrodruh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Program do školy — založil Pepi

Program do školy — založil Sue

Program do školy... — založil Mokky

Program do školy v c++ na VSB — založil danieldorda

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý