Jmeno pole typu double – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jmeno pole typu double – C / C++ – Fórum – Programujte.comJmeno pole typu double – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
cecil0
Newbie
5. 1. 2009   #1
-
0
-

Delam priklady v C++ z knizky mistrovstvi v C++ a narazil jsem na problem, nejak nerozumim zadani, konkretne jmeno pole typu double, uz si rikam zda to neni chyba v knize, nebyla by prvni, ale opakuje se to tam vicekrat, tak jsem to nejspis jen spatne pochopil, jestli by mohl nekdo vysvetlit

Mam Mistrovstvi v C++ 2. aktualizovane vydani a je to na str.291-292 coz je kapitola 7, priklad 6.

Tot je to zadani.

Napiste program, ktery pouziva nasledujici funkce:

Fill_arr()
prebira jako argumenty jmeno pole typu double a jeho velikost. Tato funkce pozada uzivatele o zadani hodnot typu double, ktere budou ulozeny do pole. Zadavani vstupu se zastavi, kdyz je pole plne, nebo kdyz uzivatel zada neciselnou hodnotu. Funkce bude vracet skutecny pocet vlozenych cisel.
Show_array()
prebira jako argumenty jmeno pole typu double a jeho velikost a zobrazi obsah pole.
Reverse_array ()
prebira jako argumenty jmeno pole typu double a jeho velikost a obrati poradi hodnot ulozenych v poli.
Vlastni program by mel naplnit pole, vypsat je, zamenit poradi vsech prvku krome prvniho a posledniho a znovu pole vypsat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.163.–
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
5. 1. 2009   #2
-
0
-

To bude asi blbej překlad, co jsem slyšel, tyhle odborný knihy bývají do češtiny přeloženy docela nezodpovědně. Podle mě se jedná o odkaz na to pole, mělo by to fungovat tak, že někde je vytvořené pole, my té funkci na něj předáme odkaz a ona nám s tím polem něco udělá (naplní, vypíše, obrátí). Odkaz se v C++ samozřejmě realizuje buď referencí (&) nebo ukazatelem (*).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
paul270
Návštěvník
5. 1. 2009   #3
-
0
-

Ani se nedivím, že to nechápeš. MS v C++ je nehorázný balast, z týhle knížky se toho moc nenaučíš. Doporučuju ji co nejrychleji zahodit a učit se z kvalitnějších materiálů.

Pokud je v tý knížce napsáno přesně to, co si uvedl, tak to je imho dost matoucí (svědčí to o úrovni té knihy)- pochopit se to z toho ale dá.

...jmeno pole typu double...


double pole[];/*jakožto pole s prvkama typu double*/

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 1. 2009   #4
-
0
-

máš

double cisla[5]


tak jmeno pole je podle mě "cisla" ....

určitě to tak bude

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
cecil0
Newbie
5. 1. 2009   #5
-
0
-

To Quiark : Ja si hned rikal ze je to nejaka blbost, tak to tedy zkusim pres ty ukazatele. Ono je uz i treti aktualizovane vydani, ale kdo by za to platil dalsi litr.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.163.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 1. 2009   #6
-
0
-

To paul27 : aspoň že sis to opravil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Bald3rr0
Super člen
5. 1. 2009   #7
-
0
-

Imho jde o to, že při volání fce se jako parametr má uvést jméno pole, s kterým chce pracovat.
takže například:

Fill_arr(double* pole)

...
int main() {
double pole[5];
Fill_arr(pole); // tady se předává jako parametr jméno pole
... }

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
paul270
Návštěvník
5. 1. 2009   #8
-
0
-

crAzY^ napsal:
To paul27 : aspoň že sis to opravil :)


Nj už jsem zhruba 35 hodin beze spánku, takže jsem už trochu natvrdlý. Omlouvám se.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 1. 2009   #9
-
0
-

To paul27 : v pohodě :) jen to byla nehorázná kravina :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
cecil0
Newbie
5. 1. 2009   #10
-
0
-

Ok, ted uz chapu, dekuji vam :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.163.–
cecil0
Newbie
5. 1. 2009   #11
-
0
-

Jeste by me zajimalo, ty kvalitnejsi materialy, o co jde a kolik to stoji. Slysel jsem ze je dobre Thinking in C++, je to anglicky to bych snad jeste nejak prelouskal, z monitoru se mi to vsak cist nechce a tisknout by take nebylo nejlevnejsi. Ja tedy z touto knihou nemel moc potizi, ted asi nejvic, jinak tam byly spis chyby mensi, ktere busili do oci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.163.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 1. 2009   #12
-
0
-

když překousneš ty chybky tak je to dobrá kniha.... mám doma Mistrovství v C++ (3. vydání) a celkem v poho :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
AdamHlavatovic0
Stálý člen
6. 1. 2009   #13
-
0
-

Nazdar, MS v C++ som si kúpil zhodou okolností dva dni pred
osemnástkou, čo už je relatívne dosť dávno. Je to ešte prvé vydanie.
Za tú dobu mi rukou prešli všetky preložené knihy (bežne dostupné) o c
a c++ a pokiaľ ste začiatočník a chcete sa naučiť programovať tak MS v
C++ je bezkonkurenčne najlepšia kniha vhodná práve k týmto účelom. Je
síce pomerne obsiahla, ale v tej dobe som zaňu dal 1280 SK, takže čím
viac tým lepšie :) .

Inak k tomu zadaniu, tak to je naprosto zrozumiteľné vzhľadom na obsah
tej kapitoly ku ktorej ta úloha patrí. Čo dáte ako parameter takejto
fill_array(double * db, int len) funkcii ? No presne ako je písane vtom zadaní,
meno pola typu double. Skúste sa nad tým trocha zamyslieť a hneď
prídete na to, že ta formulácia je úplne v poriadku. Zadanie nie je
žiaden kód ale iba slovný popis, takže pri jeho čítaný treba brať v
úvahu čo sa autor snaží vysvetliť v tej kapitole ku ktorému to zadanie
patrí no a vzhľadom na zadanie odhadujem že ta kapitola je o
funkciách.

Inak vám prajem nech sa vám tú knihu podarí prečítať, je to beh na
dlhú trať a nie každý to vydrží.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
KIIV+42
God of flame
6. 1. 2009   #14
-
0
-

taky nechapu ten humbuk... nejaky knizky o C a C++ mi rukama prosly a mistrovstvi mi pripadalo jedno z nejlepsich... samozrejme ale zalezi asi na urovni kognitivnich schopnosti jak se to nakonec cloveku zda nebo nezda
kdybych ji videl jako uplnej zacatecnik bez programatorskejch zkusenosti taky by me asi hromady vet a formulaci docela sejmuly...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
AdamHlavatovic0
Stálý člen
6. 1. 2009   #15
-
0
-

Ale zabúdate na to, že už máte za sebou 291 stánok spomínanej knihy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 72 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý