Win Process – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Win Process – .NET – Fórum – Programujte.comWin Process – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Misiak0
Návštěvník
5. 1. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,
bolo by mozne napisat winform aplikaciu ktora by sa po zmacknuti tlacitka zmenila na proces a skryla svoje okno, mala ikonka by sa objavila pri hodinach a po dvojkliku by sa znova otvoril winform, alebo po kliknuti pravym tlacitkom na ikonku v try by sa objavilo menu co s procesom (uspat, vypnut, otvorit winform)??

Poradil by mi niekto cim by som sa mal zaoberat? Nemyslim len minimalizaciu do try listy, to sa da, aj ked mi chvilu trvalo ze na to potrebujem notifyicon :) ale chcem urobit z aplikacie beziaci process.

dik za info.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.44.–
Quiark0
Věrný člen
5. 1. 2009   #2
-
0
-

No, proces je každý spuštěný program, ať už si otevře kolik chce oken (včetně 0). Jinak na tu ikonku u hodin je v .NETu přímo komponenta, akorát teď nevím jak se jmenuje :) Najdeš ji v návrháři okna v seznamu komponent (tam co je Button, GridView, BackgroundWorker ....). Když si k ní přečteš nápovědu, měl bys to být schopen dát dohromady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Misiak0
Návštěvník
6. 1. 2009   #3
-
0
-

To Quiark : tam co je backgroundworker, button a gridview su aj vsetky ostatne dostupne komponenty v liste All Windows Forms. o tom ze je kazdy program procesom samozrejme asi kazdy vie ale ako zabalit winform do procesu?

  Process moj_proces = new Process();


funguje to nejak takto alebo sa uberam zlym smerom?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.44.–
Quiark0
Věrný člen
6. 1. 2009   #4
-
0
-

Zlym smerom. Na třídu Process teď zapomeň, ta slouží ke zjišťování informací o běžících procesech a manipulaci s nimi (třeba kdybys chtěl uživateli vypnout Firefox). Prostě, když spustíš svůj program a on běží, tak je to proces a hotovo. Tudíž změna na proces neexistuje, aplikace (když běží) je procesem vždy. Běžící program si může vytvořit okno (WinForms aplikace vytvořené průvodcem ve VS to dělají automaticky), může si těch oken otevřít víc a taky je může všechny zavřít a běžet dál. To na jeho status procesu nemá vliv a nesouvisí to s ním. Prostě má jen otevřená nějaká okna.

Ta komponenta se jmenuje NotifyIcon.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
6. 1. 2009   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
Misiak0
Návštěvník
7. 1. 2009   #6
-
0
-

To Quiark : hoj dik za info. Mas nejake skusenosti s tvorbou servisov? su nejake informacie o tvorbe servisov v c# aj v cestine? google nenasiel...alebo zle hladam. a visual studio express edition mi neponukne vytvorit servis...

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.44.–
sunamo0
Newbie
7. 1. 2009   #7
-
0
-

Službu vytvoříš tak, že třídu odvodíš od ServiceBase . Horší to bude s instalací v C# EE, ale to ti poradí někdo zkušenější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.86.–
[url]http://sunamo.aspone.cz[/url]
rudolf_franek0
Stálý člen
7. 1. 2009   #8
-
0
-

Instalce je take v celku jednoducha:
A) uziti installutil v prikazove radce visual studia
B) 1. Otevres ten svuj Service podedeny od ServiceBase v designeru
2. V kontext menu zvolis 'Add Installer' -> prida se ProjectInstaller podedeny od Installer (coz je mj. univerzalni predek pro psani custom akci behem installu)
3. ProjectInstaller lze otevrit take v designeru a v nem lze nastavit pod jakym typem uctu ve vychozim stavu sluzba pobezi (LocalService, NetworkService, LocalSystem, nebo nejaky user - definovany az pozdeji)
4. Pridam do daneho solution setup project
5. pridam output z projektu se servicem do file system editoru tohoto setup projektu
6. pridam output z projektu se servicem do custom actions editoru
msi vysledek z setup projektu ma v sobe dany service

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý