Pomoc s úkoly – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s úkoly – Delphi – Fórum – Programujte.comPomoc s úkoly – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

xy30000
Newbie
6. 1. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych pomoc s následujícími úkolem.

- Vygenerujte jednorozměrné pole a otočte pořadí jeho prvků.


mám teto zd.kód


var
pole :array [1..50] of Byte;
a,b, N: Byte;
pomoc: Byte;

begin
Writeln('Vloz rozmer pole');
Readln(N);
Randomize;
for a := 1 to N do
pole [a] := Random(255);
for a := 1 to N do
Write (pole [a] : 3,' ');
Writeln;


// for a := 1 to N div 2 do
// begin
// pomoc :=pole [a];
// pole [a] :=pole [N+1-a];
// pole [N+1-a] := pomoc;
// end;


for b := 1 to N do
for a:= 1 to N - 1 do
if pole [a] < pole [a + 1] then
begin
pomoc :=pole [a];
pole [a] :=pole [a+1];
pole [a+1] := pomoc;
end;


for a := 1 to N do
write(pole[a]:3,' ' );
Readln;
end.



Jen to nefunguje 100%, ten druhý řádek neobrací čísla 100%, upravil by to někdo tak aby to fungovalo správně, please.




nevím jakna to :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.8.–
Delphimania
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
6. 1. 2009   #2
-
0
-

Ta zapoznámkováná část vypadá dobře - měla by jet...

Tuhle část tak nechápu... Proč tam je? Přeházet to a pak to seřadit - no seřadit, vyměnit pár prvků? To je divný...
for b := 1 to N do
for a:= 1 to N - 1 do
if pole [a] < pole [a + 1] then
begin
pomoc :=pole [a];
pole [a] :=pole [a+1];
pole [a+1] := pomoc;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.93.–
MiMi
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
6. 1. 2009   #3
-
0
-

To xy3000 : A nemozes pouzit 2. pole?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.145.198.–
MiMi
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
6. 1. 2009   #4
-
0
-

x:=a[i];
a[i]:=a[n+1-i];
a[n+1-i]:=x;
z hlavy napisane mozno to bude fungovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.145.198.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 1. 2009   #5
-
0
-

To Delphimania : to vypada na neco jako bubble sort.. akorat bez zarazky tak i kdyby pole bylo serazeny tak to bude trvat dlouho

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Úkoly — založil Lukáš Churý

úkoly ??? — založil total.random

Ukoly — založil Vorys

Úkoly — založil J@N

úkoly! — založil Máca00

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý