Ahoj,
potřeboval bych od někoho poradit jak na contexMenu použitém na treeView. Resp. chování contexMenu. Problém je v tom, že když kliknu na prvek stromu nejpve levým tlačítkem myši a pak pravým pro vyvolání místní nabídky, tak to funguje správně - pracuji s označeným prvkem.
Co mi ale nejde - tak když kliknu na nějaký prvek stromu rovnou pravým tlačítkem - a tento prvek nebyl předtím vybrán, tak následně pracuji právě s prvkem který byl označen předtím a ne s prvkem na který jsem klikl pravým tlačítkem.
Možná se jen dotazuji na treeView špatným dotazem: treeView.SelectedNode.Name
Nebo nevím jestli někde stačí jen něco změnit ... hledal jsem a dotazoval jsem se různě, ale nikdo mi neporadil.
Otázkou je, jestli je to vůbec možné, nebo jestli chci něco nemožného - ale vycházím z chování průzkumníka ve Windows, kde to funguje v pohodě.
Díky za každou radu.
Fórum › .NET
C# - treeView
Myslim ze to asi nepujde jinak nez si pri otvirani menu zapamatovat nad kterym nodemse otevrelo a ten pak pouzit napr:
private TreeNode currentNode;
private void contextMenuStrip1_Opening(object sender, CancelEventArgs e) {
Point p = treeView1.PointToClient(Cursor.Position);
currentNode = treeView1.GetNodeAt(p); // nebo misto prommenne pouzit napr contextMenuStrip1.Tag
if (currentNode== null) e.Cancel = true; // pripadne do podminky lze pridat || !node.Bounds.Contains(p)
}
<a href="http://c-treeview.com">C# TreeView</a>
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů
Podobná vlákna
Statické TreeView — založil Chudda
TreeView.Nodes... — založil Trebor
Vyhledavani v treeview — založil dyžon
Python Tkinter Treeview — založil cinkim
Moderátoři diskuze