Prosím poradtě mi.
Jak se dá přehrát AVI video v aplikaci??? Je na to nějaká komponenta, ...
Díky
Fórum › .NET
C#: AVI video
Stahni si a nainstaluj jedno z:
1) Windows Media Player SDK
2) DirectX SDK (konkretne Microsoft.DirectX.AudioVideoPlayback.dll)
Myslim, ze k obojimu je na MSDN nebo i jinde nejaka rozumna dokumentace.
Tak s knihovnou pracovat ještě neumím, tak asi bych volil 1.
Nevím ale kde to stáhnout. díval jsem se na MSDN, ale jak to stáhnout nebo přidat do aplikace jsem nenašel.
Mozna kecam,ale mam dojem,ze media player komponenta uz je primo v zakladni instalaci visual studia.Zkusil bych kouknout do seznamu dll v referencich.
Taky bys mohl zkusit MCi, priklad treba na http://dotnet.org.za/deon/pages/3057.aspx
To dannyk : Máš pravdu, je to AxWMPLib.AxWindowsMediaPlayer. Není nutné DX ani WMP SDK, ale úplně jistý si nejsem. DLL se jmenuje AxInterop.WMPLib.dll a naimportuje se sestaveními v .NET/COM+ s jmény WMP (dlouze). Raději je importuj všechny, protože když nějakou vynecháš, komponentu sice uvidíš v třídách, ale nebude v toolboxu a bude házet chyby při kompilaci.. Nebo můžeš zkusit http://www.cogitance.com/videocog-downloads.htm, po letmém prohledání jsem nenašel zmínku o ShW/Demo/Trial atd.
Ale aby jsi mohl něco z toho vyzkoušet, musíš se naučit pracovat s knihovnou. Importuješ ji tak, že klikneš pravým na projekt, vybereš Add reference a zbytek už zvládneš.. Nebo taky přes Menu pro šťouraly..
Pokud mate nainstalovany Media Player jako takovy, tak COM dll-ka na pocitaci najdete. Me prijde preci jen prijemnejsi prehravani videa s DirectX SDK. Ale uznavam, ze velikost toho SDK pres 400 MB je hodne.
Ted jsem zkusil to MCI a vypada to taky hezky :-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Gvp -> avi — založil Matej Zabsky
Přehrání AVI klipu ve WPF — založil Luďa
Úprava INFO tagu v AVI — založil Michwuanquana
Video v pozadí — založil Lukáš
Moderátoři diskuze