Spusteni jineho *.py v pygame – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spusteni jineho *.py v pygame – Python – Fórum – Programujte.comSpusteni jineho *.py v pygame – Python – Fórum – Programujte.com

 

crook0
Duch
7. 1. 2009   #1
-
0
-

Dobry den omlouvam se za tak trapnou otazku ale nejak se mi nedari to najit.

Mam vytvoreny start.py kde ma byt prvni level jedne hry a mam hlavni.py kde mam neco jako new game atd a ted nevim jak to presne udelat, aby po kliknuti na new game se spustil prave prvni level.. Nejak nemuzu narazit na to, jak prekreslit puvodni obrazovku jinym *.py
Nepotrebuji nijake vysvetlovani staci jen odkaz na nejaky tutorial i v anglictine, ja se s tim rad pohraju.

Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.241.–
Quiark0
Věrný člen
7. 1. 2009   #2
-
0
-

No asi k tomu přistupuješ trochu špatně. V podstatě bys měl vytvořit jediný program, který můžeš rozložit na moduly (tedy do samostatných souborů). Tyto moduly můžeš importovat klasicky pomocí import nebo from xxx import yyy. Ve druhém modulu budeš mít funkce a když si ten modul naimportuješ, můžeš je normálně volat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
crook0
Duch
7. 1. 2009   #3
-
0
-

OK moduly googlim:) jeste nejake rady?
to quiark Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.241.–
Quiark0
Věrný člen
7. 1. 2009   #4
-
0
-

V první řadě bych si asi přečetl standardní dokumentaci k pythonu.

Ale není na tom nic složitého, například:

main.py:



import level

level.createlevel() # normalne volam funkci ze druheho souboru

level.drawlevel(mainsurface)


level.py:


def createlevel():
# kod na vytvoreni levelu treba

def drawlevel(surface):
# tady se treba bude kreslit

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
crook0
Duch
8. 1. 2009   #5
-
0
-

Dekuji za rady
Samozrejme doklumentaci proctenou mam, ale pokud si to nedam s necim do souvislosti tak je to cteni k nicemu..teda aspon pro me. A zda se mi, ze vsude jsou navody na pohyb, zobrazeni, udalosti atd. Opicka balonek..no to zna uz snad kazdy..takze jsem udela neco co leta strili a sestreluje a chtel sem to spojit jak jsme psal a proste jsem na to nenarazil

Jeste jednou dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.241.–
Quiark0
Věrný člen
8. 1. 2009   #6
-
0
-

No pokud jsi četl jen dokumentaci k pygame, tak tam základy jazyka Python nejsou...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý