Prosba o pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prosba o pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.comProsba o pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Harryk
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 1. 2009   #1
-
0
-

Jsem začátečník, teprve se to učim.
#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#include<string.h>

int main()
{


int hruba_mzda;


printf("Zadejte vysi vasi hrube mzdy: ");
scanf("i",&hruba_mzda);

if (hruba_mzda > 1000)
printf("Vyse Vaseho socialniho pojisteni je: %i\n", (hruba_mzda/100)*4.5);




system("pause");
}


Nevim, proč mi to nepočítá (hruba_mzda/100)*4.5 , když proměnná by měla bejt už nahraná. Pomozte pls.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.220.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
7. 1. 2009   #2
-
0
-

scanf("%i",&hruba_mzda);

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bald3rr0
Super člen
7. 1. 2009   #3
-
0
-

To Harryk :

scanf("i",&hruba_mzda); // Chybí %

scanf("%i", &hruba_mzda);
Tak KIIV byl rychlejší :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Harryk
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 1. 2009   #4
-
0
-

njn... jak říkám, teprve se to učim... nevšiml jsem si... díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.220.–
Harryk
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 1. 2009   #5
-
0
-

opravil jsem to a stejně mi výsledek vychází pořád 0. Když zadám číslo třeba 20000, tak mi stejně vychází 0.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.220.–
KIIV+42
God of flame
7. 1. 2009   #6
-
0
-

taky doporucuju dat (hruba_mzda/100.0) ... pak kdyz bys zadal treba 40 tak uz by ti vysla nula... cely cislo / cely cislo dava zase cely cislo

pak kdyz chces vypsat s desetinnou teckou musis pouzit typ float a to i pri vypisu
printf("Vyse Vaseho socialniho pojisteni je: %f\n", (hruba_mzda/100.0)*4.5);

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Harryk
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 1. 2009   #7
-
0
-

dobře, ale to pak budu mít moc desetiných čísel. Já bych potřeboval, aby mi to zaokrouhlovalo na jedno desetinný místo

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.220.–
KIIV+42
God of flame
7. 1. 2009   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Harryk
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 1. 2009   #9
-
0
-

dobrý, mám to... díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.220.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 245 hostů

Podobná vlákna

Prosba o pomoc — založil Smokie

Prosba o pomoc s třídami — založil radaplech

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý