Jak vrátit řetězec v c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak vrátit řetězec v c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak vrátit řetězec v c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ondy130
Duch
7. 1. 2009   #1
-
0
-

jsem začínající programátor v c++ a potřeboval bych vědět jak vrátit ve funkci řetězec? mám následující kód:



#include <iostream>

using namespace std;



void vyber_postava();

int main()

{

vyber_postava();



cout << "Vaše postava:\n===============\nJméno: " << jmeno_postava << "\nRasa: " << rasa_postava << "\nSíla: " << sila_postava << "\nMagie: " << magie_postava << endl;



cout << "\nPro ukončení zmáčkněte [Enter]...";

cin.get();

cin.get();

return 0;

}



void vyber_postava(){

int sila_postava;

int magie_postava;

char jmeno_postava[30];

cout << "Tvorba postavy: \n";

cout << "Zadejte jméno: ";

cin.getline(jmeno_postava, 30);

bool postava_vybrana = false;

cout << "\nVyberte rasu: \n1 - člověk(střední síla, střední magie)\n2 - barbar(vysoká síla, nízká magie)\n3 - elf(nízká síla, vysoká magie)";

while (postava_vybrana == false){

int rasa;

cin >> rasa;

if (rasa == 1){

sila_postava = 2;

magie_postava = 2;

char rasa_postava[] = "Člověk";

postava_vybrana = true;

}

else if (rasa == 2){

sila_postava = 3;

magie_postava = 1;

char rasa_postava[] = "Barbar";

postava_vybrana = true;

}

else if (rasa == 3){

sila_postava = 1;

magie_postava = 3;

char rasa_postava[] = "Elf";

postava_vybrana = true;

}

else {

cout << "Musíte zadat číslo od 1 do 3:\n";

}

}

return;

}


a nevím jak mám vrátit do main() f-ce zjištěné za pomoci f-ce vyber_postavy()
prosím poraďte někdo

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.210.–
Reklama
Reklama
syncmaster
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
7. 1. 2009   #2
-
0
-

zeby pomocou prikazu navratu ? return ?
Preco davas do funkcie postava navratovy typ void ? To predsa znamena ze funkcia nevracia ziadne parametre do volajucej funkcie ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.137.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý