Broblikávání obrázků při posunu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Broblikávání obrázků při posunu – Delphi – Fórum – Programujte.comBroblikávání obrázků při posunu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Navara0
Newbie
1. 2. 2009   #1
-
0
-

Neporadili byste mi někdo? Mám program s několika obrázky malými i velkými, občas se i i překrývají a všechny jsou v okně kde je tmavé pozadí. A mám posuvník kterým posouvám všechny tyhle obrázky najednou. No, a teď je problém, že když posouvám tohle všechno najednou tím posuvníkem, a posouvám to rychle po malých kusech, tak tam strašně problikávájí ty obrázky co jsou překryté, i to pozadí. Nešlo by tohle nějak udělat aby to neproblikávalo (nebo alespoň ne tolik)?

Taky jsem to zkoušel tak, že tomu posuvníku jsem nastavil velký posun najednou, třeba 30 px, jenže tenhle skok je jenom když kliknu na tu šipku nebo před nebo za jezdec, ale když to chytnu za jezdec tak to jde posouvat zase po jednom pixelu a problikává to. Teda jak by šel nastavit scrollbar tak, aby se nedal posouvat jinak než po nějakým, třeba 20pixlovým skoku?
Dík za radu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.170.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
2. 2. 2009   #2
-
0
-

no kdyz sem delal nejaky jednoduchy animace tak bylo idealni vykreslit si to vse do bitmapy a tu pak zobrazit naraz...
je otazkou jestli je to vhodne reseni i pro tebe ci ne

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Navara0
Newbie
2. 2. 2009   #3
-
0
-

To u mě nepůjde, protože ten obrázek nemůže být jeden, už jenom z toho důvodu že některýma obrázkama obvládám jiný obrázky atd...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.170.–
KIIV+42
God of flame
3. 2. 2009   #4
-
0
-

To Navara : no o to nejde... jde o to ze by si je misto primo na obrazovku nejdrive nakopiroval do obrazku "nazhazujiciho" obrazovku ten pak vykreslit naraz... o nic bys neprisel jen bys to musel vykreslit nejdrive do ty bitmapy a pak teprve na obrazovku

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý