Dynamic Link Library... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dynamic Link Library... – C / C++ – Fórum – Programujte.comDynamic Link Library... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

laik
~ Anonymní uživatel
169 příspěvků
4. 2. 2009   #1
-
0
-

Teraz som mesiac koukal do Delphi...teda presnejšie "Umíme to s Delphi" a boli tam dva htm dokumenty ohľadom DLL knižníc...bolo tam napísané,že pokiaľ má knižnica pracovať správne musí byť nakoniec vracaná hodnota.Jak je to u C++ ?...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.244.–
dannyk0
Věrný člen
4. 2. 2009   #2
-
0
-

Mas 2 druhy linkovani.Staticke a dynamicke.Pri statickem linkovani se di dll automaticky nacte pri spusteni programu a muzes jeho funkce vesele volat.
Pri dynamickem linkovani musis nejdrive pouzit API LoadLibrary,ktera ti vrati handle dll,pak zavolat API GetProcAddress, ktere predas handle dll a nazev funkce v dll a ona ti vrati adresu funkce v pameti.
Delaji se tam jeste nejaky veci bokem,ale to najdes v kazdem clanku zabyvajicim se dynamickym nacitanim dll.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
umím_neumím
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 2. 2009   #3
-
0
-

To dannyk : ok...statické zatiaľ postačí ;-)...ja sa ešte len učím...inak to dynamické linkovanie asi budem používať iba pri veľkom množstve dll knižníc,a inak sú tam ešte nejaké zásady?...či to už si môžem veselo písať kódy?...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.234.–
umím_neumím
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 2. 2009   #4
-
0
-

a ešte: ako v Dev-Cpp pridať do projektu nový DLL ?..lebo je to ako nový projekt a teda musím starý zatvoriť...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.234.–
dannyk0
Věrný člen
5. 2. 2009   #5
-
0
-

Tak ono se to dynamicke pouziva ruzne.Hlavne je to podle podtreb.Pokud mas treba nejakou velkou dll,kterou potrebujes jednou za cas,tak ji das dynamicky loadovat.Pokud je to neco,co se vyuzivate porad,tak je lepsi to mi staticky.

Nevim jak v dev-cpp,ale ve visual studiu mam otevreny nejaky projekt a dam pridat novy Win32 projekt,kteremu zvolim typ DLL.Pak se mi tenhle projekt prida k aktualne otevrenemu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
laik
~ Anonymní uživatel
169 příspěvků
5. 2. 2009   #6
-
0
-

To dannyk :
no tak...všelijak bude používaná...chcel by som urobiť kernel v dllkach a exe (teda main.cpp) využiť už len ako linkovací súbor...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.227.–
dannyk0
Věrný člen
5. 2. 2009   #7
-
0
-

Tak pokud to bude nejaky kernel,tak staticky nebo ji nacti dynamicky hned pri startu programu.Ale staticky to bude lepsi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Print scrollable dynamic text — založil Anna Medveďová

Library file — založil TD

CURL library — založil DaveX

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý