ListBox collection – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ListBox collection – .NET – Fórum – Programujte.comListBox collection – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zonda0
Stálý člen
4. 2. 2009   #1
-
0
-

Neviete niekto ako by sa dalo žeby vám z listboxu vypísalo celú kolekciu čo je tam napísaná ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.243.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 2. 2009   #2
-
0
-

Jakou kolekci? Kolekci prvků ListBoxu?

foreach(ListBoxItem lbi in listbox1.Items)

{
Console.WriteLine(lbi.ToString());
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
zonda0
Stálý člen
4. 2. 2009   #3
-
0
-

a nevieš ešte náhodou ako zistiť iba meno z neakej cesty ?
Príklad

string cesta = "C://priklad//priklad//priklad.txt";
//skušal som
messegebox.show(cesta.name); // nejde napíše mi priklad.txt ja chcem iba žeby napísalo príklad

Nevieš náhodou ako to docieliť ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.243.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 2. 2009   #4
-
0
-

Můžeš použít Path.GetFileNameWithoutExtension:

string cesta = "C:\\priklad\\priklad\\priklad.txt"; 

MessageBox.Show(Path.GetFileNameWithoutExtension(cesta));
// Napíše "priklad"
BTW: Psát dvě "dopředná" lomítka je zbytečné, jediné co se píše dvakrát jsou zpětná - \\, kvůli escape sekvencím. Doporučuju psát ta zpětná, ani nevím, jak si C# s dopřednými poradí, ale očividně ano:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
zonda0
Stálý člen
4. 2. 2009   #5
-
0
-

a stou kolekciov .Proste chcem aby mi to do textboxu vypísalo celý items toho listboxu1 .

a ak je to to čo si mi dal tak napíš ako by som to rozbehol prosím .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.243.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
4. 2. 2009   #6
-
0
-

na to som už prišiel takto :

             foreach (string s in listBox3.Items)

{
textBox2.Text += s + "\r\n";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.243.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
4. 2. 2009   #7
-
0
-

Dík za rady :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.243.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 2. 2009   #8
-
0
-

Aj, teď koukám, že jsem v tom svém příkladu zapomněl napsat .Items, už jsem to opravil :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

C# Pohyb v collection — založil Attila

Oop zapouzdření collection — založil xmlatickax

ListBox C# — založil ListBox C#

Listbox HELP — založil Ghafan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý