Prepojenie Cpp a deklarovanie globalnej premennej... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prepojenie Cpp a deklarovanie globalnej premennej... – C / C++ – Fórum – Programujte.comPrepojenie Cpp a deklarovanie globalnej premennej... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

umím_neumím
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 2. 2009   #1
-
0
-

prepojil som main.cpp s second.cpp
1.) Ale v main includujem už "second.cpp" a kompilátor vypíše chybu že sa nenachádza v zložke/podzložkách,pretože ten súbor bude kompilovaný PO main.cpp
2.) keď v main.cpp je premenná "Auto" ako ju deklarovať tak aby sa dala použiť i v iných (v tomto prípade: second.cpp) súboroch ?...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.234.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 2. 2009   #2
-
0
-

jako external... v jednom nadefinujes normalne a vsude okolo jako external

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
umím_neumím
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 2. 2009   #3
-
0
-

hm...ok...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.234.–
tmi0
Věrný člen
4. 2. 2009   #4
-
0
-

pokud do main includujes second.cpp, tak to je ekvivalentni jako kdyz by jsi tam cely soubor second.cpp primo vlozil, takze kompilovat second.cpp uz nema smysl - protoze se jednou uz zkompiluje v main.
vetsinou chces pouze vlozit do main hlavicky funkci (tedy jejich uplne deklarace), a pak nejprve zkompilujes second.cpp v object file, nasledne to same s main.cpp a pak oba object file slinkujes ve spustitelny soubor - ale tohle vsechno by za tebe kompilator mohl udelat sam, zalezi na tom jaky pouzivas.

co se tyce viditelnosti promennych: pokud deklarujes promennou jako auto, tedy na lokalni urovni, pak ji jinde pouzit nemuzes. musis pouzit klicove slovo global a nebo promennou definovat na nejvyssi urovni programu (tedy mimo telo jakekoli funkce) - a v ostatnich souborech ji pak deklaruj s klicovym slovem extern

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
umím_neumím
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
4. 2. 2009   #5
-
0
-

To tmi : "za tebe kompilator mohl udelat sam, zalezi na tom jaky pouzivas."
Dev-Cpp

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.234.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Zkompilovat *.h *.cpp *cpp dohromady — založil -------------

Prepojenie PC — založil stanke

Prepojenie 2 tabuliek PDO — založil Zelenac14

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý