Velka pomoc s PHP prosiiiim ... – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Velka pomoc s PHP prosiiiim ... – PHP – Fórum – Programujte.comVelka pomoc s PHP prosiiiim ... – PHP – Fórum – Programujte.com

 

janik3660
Návštěvník
5. 2. 2009   #1
-
0
-

Cafte, tak mam kod:

page.php

<?php

if(isset($_GET['page'])){
$page=$_GET['page'];
$page2=$page.".php";

if(file_exists($page2)){
header("Location: $page2");
}}
?>


MyDb.class.php
<?php


/*

CREATE DATABASE `games` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci;

CREATE TABLE `games`.`hry` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`name` TINYTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL ,
`other` TINYTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL ,
`category` TINYTEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
) ENGINE = MYISAM CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci

*/


class MyDb{

public $sql;
public $connect;

function __construct(){
require_once('password.php');
$this->connect = mysql_connect($mysqlhost, $mysqluser, $mysqlpasswd);
mysql_select_db("games");
}


function vypis($sql){
require('page.php');
$this->sql= mysql_query("SELECT * FROM hry WHERE category>='$page' ORDER BY id DESC");
while($row = mysql_fetch_array($this->sql)){
echo $row["name"];
echo $row["other"];
}

}
}


index.php:

tu testujem ci funguje vypisovanie iba hier z danej kategorie na stranke pre danu kategoriu, funguje to tak ze sa zaznam v DB porovnava s $page a vypise iba potrebne hry z danej kategorie
<?php

require('head.php');
require('MyDb.class.php');
?>

<a href="index.php?page=arkada">kat</a>

<?php
$in = new MyDb();
$in->vypis($sql);
?>


a tu uz je stranka danej kategorie arkady:
arkada.php
<?php
require('head.php');
require('page.php');
require('MyDb.class.php');
?>

stranka kategorie

<?php

$in = new MyDb();
$in->vypis($sql);
?>


A chyba je v tom ze pri kliknuti na odkaz mi spadne cele Apache prosim napiste vsetko co by ste opravili, dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.13.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
marioff0
Expert
5. 2. 2009   #2
-
0
-

a skusal si ci to spadne aj na webhostingu ? :smile16:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 2. 2009   #3
-
0
-

To marioff : co kdyz se to jen nejak zacykly s redirectama? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
5. 2. 2009   #4
-
0
-

To KIIV : predtym som si to nepozrel poriadne... ale asi mas pravdu:

vsak ani nemoze dojst k vypisu kedze vo funkcii vypis($sql) nastane redirect (ak bude nastavena prem. page) :smile1: atd.... a mimo toho je cely ten kod minimalne nejaky zvlastny...

napr. toto je co??:

WHERE category>='$page'

$page je string, nie??

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 2. 2009   #5
-
0
-

To marioff : mozna by nebylo od veci aby nastavil zobrazovani warningu :)


nevim teda jestli sem neco prehledl... ale vsude pouziva promennou $sql kterou predava metode vypis ale nikde sem ji nevidel ani definovanou a tak jak tak ji ve funkci nepouziva

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Hledám pomoc v PHP — založil Wanhalf

Prosim o pomoc s php — založil 7raul

Dev PHP- pomoc — založil klaveska

Pranostiky PHP - pomoc — založil gord007

Pomoc s html (?php) — založil houdis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý