COM port – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

COM port – Visual Basic – Fórum – Programujte.comCOM port – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Bunny0
Duch
24. 8. 2006   #1
-
0
-

Kdo my prosim naprogramuje primitivni programek ktery bude prerusovane vysilat 1 a 0 na COM port(s moznosti volby COM1-COM3 v intervalu 1 sec. DIKY MOC

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Duron 700MHz,2X256MB SDRAM,GeForce4 64MB,DVD-+RW,FDD,USB 1.0,LPT,COM,Sound Blaster AudioPCI 128,Repotec 10/100
xp0
Věrný člen
24. 8. 2006   #2
-
0
-

to zvládnete sám, jen si stáněte knihovnu rscom.dll, tu si zaregistrujte v systému a přidejte v programu, toto vložte do modulu:

Declare Function OPENCOM Lib "RSCOM" (ByVal OpenString$) As Integer

Declare Sub TIMEOUTS Lib "RSCOM" (ByVal b%)
Declare Sub BUFFERSIZE Lib "RSCOM" (ByVal b%)
Declare Sub CLOSECOM Lib "RSCOM" ()
Declare Sub SENDBYTE Lib "RSCOM" (ByVal Dat%)
Declare Function READBYTE Lib "RSCOM" () As Integer
Declare Sub SENDSTRING Lib "RSCOM" (ByVal Dat$)
Declare Function READSTRING Lib "RSCOM" () As String
Declare Sub CLEARBUFFER Lib "RSCOM" ()
Declare Function INBUFFER Lib "RSCOM" () As Integer
Declare Function OUTBUFFER Lib "RSCOM" () As Integer
Declare Sub DTR Lib "RSCOM" (ByVal b%)
Declare Sub RTS Lib "RSCOM" (ByVal b%)
Declare Sub TXD Lib "RSCOM" (ByVal b%)
Declare Function CTS Lib "RSCOM" () As Integer
Declare Function DSR Lib "RSCOM" () As Integer
Declare Function RI Lib "RSCOM" () As Integer
Declare Function DCD Lib "RSCOM" () As Integer
Declare Function INPUTS Lib "RSCOM" () As Integer
Declare Sub TIMEINIT Lib "RSCOM" ()
Declare Function TIMEREAD Lib "RSCOM" () As Double
Declare Sub DELAY Lib "RSCOM" (ByVal ms As Double)
Declare Sub REALTIME Lib "RSCOM" ()
Declare Sub NORMALTIME Lib "RSCOM" ()


tímto kódem otevřete port(pro výběr portu použijete např. optionButtony):
Private Sub Form_Load()

i = OPENCOM("COM1,1200,N,8,1")
If i = 0 Then
i = OPENCOM("COM2,1200,N,8,1")
ElseIf i = 0 Then
i = OPENCOM("COM3,1200,N,8,1")
End If
If i = 0 Then MsgBox ("Chyba při pokusu otevřít port")
End Sub

a např. pro linku TXD se nastaví 0 a 1 takto: TXD 0; TXD 1, obdobně pro ostatní linky?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Bunny0
Duch
25. 8. 2006   #3
-
0
-

MOC MOC MOC DIKY hned to du zkusit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Duron 700MHz,2X256MB SDRAM,GeForce4 64MB,DVD-+RW,FDD,USB 1.0,LPT,COM,Sound Blaster AudioPCI 128,Repotec 10/100
Bunny0
Duch
25. 8. 2006   #4
-
0
-

Prosím a jak ji mám zaregistrovat a přidat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Duron 700MHz,2X256MB SDRAM,GeForce4 64MB,DVD-+RW,FDD,USB 1.0,LPT,COM,Sound Blaster AudioPCI 128,Repotec 10/100
Bunny0
Duch
25. 8. 2006   #5
-
0
-

Uz mi to de jen este potrebuju jak menit porty (COM1,2,3) PROSIM DIK

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Duron 700MHz,2X256MB SDRAM,GeForce4 64MB,DVD-+RW,FDD,USB 1.0,LPT,COM,Sound Blaster AudioPCI 128,Repotec 10/100
Bunny0
Duch
25. 8. 2006   #6
-
0
-

A este potrebuju poradit jak udelat aby to vysilalo prerusovane v nakym intervalu. DIK

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Duron 700MHz,2X256MB SDRAM,GeForce4 64MB,DVD-+RW,FDD,USB 1.0,LPT,COM,Sound Blaster AudioPCI 128,Repotec 10/100
xp0
Věrný člen
25. 8. 2006   #7
-
0
-

Um?te pracovat ve VB? 1. registraci provedete tak, ?e ve startu d?te spustit, tam nap??ete "regsvr32 n?zevKnihovny",omlouv?m se nic se nep?id?v? v projektu, tak?e to sta?? jen zaregistrovat, a d?t tam ten modul
2.je?t? jsem zapom?l p?i ukon?en? programu mus?te port uzav??t a to provedete p??kazem closecom
3.pro zm?nu portu vlo??te 3kr?t optionButton a proka?d? nap??ete tento k?d, uvedu pro prvn? z nich:
?

Private Sub Option1_Click()

CLOSECOM 'je lep?? p?ed otev?en?m portu ho nap?ed zav??t, jinak se to m??e nedefinovan? chovat
i = OPENCOM("COM1,1200,N,8,1")
If i = 0 Then MsgBox ("Chyba p?i pokusu otev??t port")
End Sub

4.vlo??te objekt timer, interval nastav?te na 1000( je to v milisekund?ch) a p?id?temu tento k?d:
??
If zm?na = true then 'prom?nou zm?na deklarujete jako boolean

txd 1
zm?na = false
elseIf zm?na = false Then
txd 0
zm?na = true
end if
?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Jiří Chytil0
Věrný člen
27. 8. 2006   #8
-
0
-

Když už se tu tak bavíte o RSCOM nedělá vám někomu problémy její registrace??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
xp0
Věrný člen
27. 8. 2006   #9
-
0
-

myslíte že knihovna byla načtenam ale nebyl nalezen vstupní bod. Tento soubor nelze zaregistrovat. Toto mi píše i při registraci port.dll, ale jinak s tím nejsou žádné problémy, až na tu druhou knihovnu, která nefungovala tak jak by měla

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Jiří Chytil0
Věrný člen
30. 8. 2006   #10
-
0
-

Na já jen že prostě se nezaregistruje (asi) ale šlape jak hodinky. port.dll jsem zatím nezkoušel, a mimo jiné máte někdo zkušenosti s práci na GamePortu.
Pokušel jsem se o tom něco pohledat ale dá se říci že marně. Nějaká zpojení sem taky vyzkoušel ale bez reakce.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Jakub Lajmon0
Věrný člen
25. 10. 2006   #11
-
0
-

serus Sunmay, ako uz vies ja pouzivam port.dll uz strasne dlho, a este som nemal s nim problem. newem ako v rscom, ale v port.dll su funkcie aj na Game port, tam ked nameras par hodnot a zozenies popis pinov tak sa s tym da celkom slusne narabat.Ja som na to prisiel experimentami, meraniami a skusanim. ked si spravis skusobny programek napr na vypis vstupnych hodnot tak tomu rychlo porozumies.

ja som pord.dll iba skopiroval ku ostatnym knizniciam do system32 a uz to fici.

:pc:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

LPT port — založil hlucheucho

Serial port — založil omicron

Ukazatel na port — založil Nykodym

BlueTooth - COM PORT — založil durmitor

Seriovy port v C — založil jatagan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý