Podmínky... – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Podmínky... – .NET – Fórum – Programujte.comPodmínky... – .NET – Fórum – Programujte.com

 

laik
~ Anonymní uživatel
169 příspěvků
7. 2. 2009   #1
-
0
-

Chci napsat podmínku:



if(Name[] == ""){
Console.WriteLine("You don't write correct command");
}

Ale nevím jak na podmínku nebo furt píše,že tam něco chybuje...jak napsat aby string když se rovná "" tak vypíše to co jest napsáno...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 2. 2009   #2
-
0
-

Proč ty hranaté závorky u Name? Pokud chceš zjistit, jestli je string prázdný, tak je údajně rychlejší použít String.Empty než prázdné uvozovky:

if(Name.Equals(String.Empty)

...

PS: Té chybové hlášce co vypisuješ do konzole by víc slušel minulý čas, protože očividně hlásíš, že je špatně to co uživatel zadal:)
PS2: Nechceš se tady zaregistrovat? S tvým tempem bys tady za chvíli měl hodnost Guru :D (otázka je, jestli zaslouženě:-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
laik
~ Anonymní uživatel
169 příspěvků
7. 2. 2009   #3
-
0
-

no probléma...=D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
Mega.Lama0
Stálý člen
7. 2. 2009   #4
-
0
-

Už som tu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
dannyk0
Věrný člen
7. 2. 2009   #5
-
0
-

Teoreticky by objekt mel mit i vlastnost Length,pres ktery by si to mohl zjistiti na == 0.To je myslim castejsi a podle me i lepsi reseni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
7. 2. 2009   #6
-
0
-

Když už jsme u toho zjišťování, zda string je prázdný nebo není, tak je určitě nejlepší použít vlastnost Length, ale jedná se většinou o zcela zanedbatelný výkonnostní rozdíl. Pokud chcete ověřit, zda string není null a není prázdný je nejvhodnější metoda string.IsNullOrEmpty().

Použití string.Empty není samo o sobě nikterak výkonnější než prázdné uvozovky. Problém spočívá v tom, že při použití prázdných uvozovek se "vždy" vytváří nová instance, u string.Empty logicky ne. Většinou se jedná opět o zanedbatelný rozdíl.

EDIT: C# kompilátor pro MONO odkazuje při nalezení prázdných uvozovek právě na string.Empty, takže je nepodstatné, jak to uděláte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Podmínky — založil martin

Podmínky v C# — založil JD_1609

Podmínky ve VB — založil Stanislav.Ospaly

While dve podminky — založil 32DelphiLamer1

Gauss podmínky — založil Viktor

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý