Porovnání uservo.... – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Porovnání uservo.... – .NET – Fórum – Programujte.comPorovnání uservo.... – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
laik
~ Anonymní uživatel
169 příspěvků
7. 2. 2009   #1
-
0
-

mám:



using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Security.Authentication;
using System.Data;

namespace CommandLineApp
{
class Program
{
protected string name;
protected string password;


void Main()
{
//Connect to Admin Server
string[] Name = {"Admin","Admin2","Admin3","Admin4","Admin5","Analitik","HeadAdmin","Graphic"}; //maxim: 99 peoples
string[] password = { "0xSS321Qui","8xPPES960is","","","","","" }; //maxim: 99 passwords


Console.WriteLine("Username:");
Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Password:");
Console.ReadLine();
if (Name[0] == password[0])
{
Console.WriteLine("Command:");
}
else {
Console.WriteLine("This user cannot found.");

}
}
}
}

...ale jak vytvorit když zadám name "Admin" aby to porovnalo s potrebným heslem?...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 2. 2009   #2
-
0
-

Doporučuju místo dvou obyčejných polí použít generickou kolekci typu Dictionary, která je schopná si uchovávat pár Klíč-Hodnota. Pro tuhle situaci je to ideální. Pomocí dvou polí by to šlo bez problémů taky, porovnávej prvky podle indexů...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Mega.Lama0
Stálý člen
7. 2. 2009   #3
-
0
-

hm...je to na msdn?...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 2. 2009   #4
-
0
-

Na MSDN je všechno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Mega.Lama0
Stálý člen
7. 2. 2009   #5
-
0
-

to vím aspoň pod čím to najdu!...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 2. 2009   #6
-
0
-

Stačí dát do googlu "dictionary collection msdn" a ono to vyleze...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Mega.Lama0
Stálý člen
7. 2. 2009   #7
-
0
-

hm...chápem...akurát nwm jak dosadit za to Tkey a TValue

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 2. 2009   #8
-
0
-

Protože jméno i heslo jsou typu string, tak tam dosadíš string:

Dictionary<string, string> accounts = new Dictionary<string, string>();

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Mega.Lama0
Stálý člen
7. 2. 2009   #9
-
0
-

Já jsem jelen...napíš na príklade...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 2. 2009   #10
-
0
-

Vždyť jsem ti ho napsal,

Dictionary<string, string> accounts = new Dictionary<string, string>();
To samé máš na MSDN, dohromady s vkládáním prvků a prací s nimi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Pebble0
Návštěvník
10. 2. 2009   #11
-
0
-

Chrasty má recht, přes Dictionary je to lepší, ale pokud bys to přesto chtěl udělat pomocí "obyčejnejch" stringovejch polí, jde to taky :
writeline("Zadej uživatele");
string username=readline();
cyklem projet pole uživatelů, porovnat se zadanym, vyhodit buď index, nebo chybu neznámý uživatel
writeline("Zadej heslo");
string heslo=readline();
porovnat ho s heslem uloženým v druhym poli pod stejnym indexem.
omlouvám se za to, že to neni všechno v kódu, ale nemám k dispozici VS, na kterym bych ten kód odladil tak, aby tam nebyly chyby.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.77.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Porovnání řetezců — založil pazdy

Porovnání double — založil vazbok

Porovnání s databází — založil Patrik

Porovnání charů — založil Ivo

Porovnání řetězců — založil Bananovnik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý