Dík všem za pomoc
Mám Compaq Presario CQ50-110ec
Fórum › OS - GNU / Linux
Kdo mi poradí jakej Linux si mám stáhnout?
To silent : Pokud nemáš zkušenosti s GNU/Linux tak bych doporučil distribuci Ubuntu. Prostředí Gnome je přívětivé a uživatelům MS W relativně blízké. S wiki.ubuntu.cz získáš rychlou pomoc při řešení nejběžnějších problému a na forum.ubuntu.cz připadně doladíš co na wiki nenajdeš. Pokud se jedná o další distribuce co jsi nadhodil tak podle mého názoru Kubuntu s prostředím KDE 4 by byla dobrá volba, ale na práci v tomto prostředí si musíš chvíli zvyknout, ze začátku můžeš být trošku ztracen. Fedora i Madriva jsou taky fajn každopádně pro začátečníka si myslím, že Ubuntu je ta lepší volba. Každopádně si je můžeš vyzkoušet (nejjednodušší je asi pomocí virtuálboxu) a pak se rozhodneš která distribuce ti sedí více :-)
(osobně používám Ubuntu a často český Slax jako Live CD do kterého si jednoduše přidáš vlastní moduly a můžeš řešit různý problémy třeba od zjištění hesla ve woknech po opravování diskových oddílu případně dolování dat z něj.)
pokud se chces ale naucit poradne praci s prikazovkou a konfiguracema a mas aspon mesic casu (protoze zacatecnik to bude delat asi nekolikrat) tak urcite gentoo :smile5:
To KIIV : gentoo neni tak hardcore jak se o nem rika...dnes je dostupna podrobna prirucka (tzv. Handbook) jak gentoo dat dohromady a pokud se jej budes ze zacatku drzet a sem tam pouzivat hlavu, nemel by nastat zadny problem...ostatni informace jak nastavit Xka, alsa, to vsechno se da vyhledat na gentoo wiki...
jedinou prekazkou se tak stava lidska pohodlnost a nedostatek casu... :( ale zase s tebou souhlasim, ze na gentoo se naucis spoustu noveho (ne jenom ovladani system pomoci shellu)...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kde mám stáhnout Qt ? — založil T_T
Kde mam stahnout internet komponenty ? — založil aTTix
Kód - kdo poradí — založil jeden
Kdo poradí srovnatelný smartphone — založil shockwave
Moderátoři diskuze