Kalkulačka -> mocniny – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kalkulačka -> mocniny – Visual Basic – Fórum – Programujte.comKalkulačka -> mocniny – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
aTTix0
Návštěvník
8. 2. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,
učím se VB a mám takový zádrhel u počítání mocnin. Vytvořil jsem funkci mocnina() ale funguje jen pro x2. Proto potřebuju fci použít podle zadané mocniny. Napadlo mě pomocí podmínek pro každou mocninu, ale to moc zdlouhavé. Proto se ptám jak mužu fci třeba při kliknutí na textbox spustit podle zadané mocniny (aby se opakovala, dle mocniny ;) )

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.77.–
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
8. 2. 2009   #2
-
0
-

Jakože chceš nějaký kus kódu provést n-krát po sobě, kde n je nějaké číslo, které zadá uživatel? Tak potom potřebuješ použít nějaký cyklus, třeba For, While,...



Dim mezivysledek as Long
mezivysledek = 1
For i = 1 To n do
mezivysledek = mezivysledek * x
next


tenhle kód umocní číslo x na n.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
aTTix0
Návštěvník
8. 2. 2009   #3
-
0
-

Tak jsem to vyřešil trošicku jinak.. Pomocí while, jinak díky to FOR me nakoplo :-)

  While Not (mocnen = mocnina1)

If umocnit = "0" Then
mocnenecislo = promenna
umocnit = "1"
End If
TextBox1.Text = mocnenecislo * promenna
mocnenecislo = TextBox1.Text
mocnen = mocnen + 1
End While

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.67.–
forstec0
Návštěvník
8. 2. 2009   #4
-
0
-

To aTTix : No kolega výše má pravdu, to je nejlepší řešení. Jinak rada do začátku: dělej věci co nejjednodušeji. Když máš na výběr mezi jednoduchým a složitějším řešením, vyber si to jednodušší, byť by bylo i delší. Lépe se to pak čte, upravuje, debuguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.103.–
forstec
aTTix0
Návštěvník
9. 2. 2009   #5
-
0
-

To forstec : Ano měl jsi pravdu. S cyklem FOR je to mnohem jednodušší :-).. Díky za rady ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.78.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Mocniny — založil Buckyx

Několikanásobné mocniny — založil Marek Kadlčík

C++ mocniny a odmocniny — založil Phoenix

Mocniny a odmocniny — založil Scruffy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý