Pomoc - Vhodny vyber jazyka – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc - Vhodny vyber jazyka – Offtopic – Fórum – Programujte.comPomoc - Vhodny vyber jazyka – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
netman920
Super člen
8. 2. 2009   #1
-
0
-

Sory za blbý názov topicu .

Chcel by som sa spytat, ktory jazyk je najvhodnejsí /c alebo delphi alebo java/
k tomu:
Mam meteostanicu, ktora kopiruje na web kazdych 5 min. udaje ako HTML stranku.
Pomocou php to dokazem parsovat a poslat do mysql.
Ale.. chcem urobit jednoduch aplikaciu v nejakom "desktopovom" jazyku, ktora by tie udaje tiez parsovala,
alebo tahala aspon z MYSQL databazy.

kedze nemam zo spominanch jazykov skusenosti preto vas prosim o radu ako by to slo co najednoduchsie a
podobalo by sa to na php. Apon trochu.

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Reklama
Reklama
plasmo0
Věrný člen
8. 2. 2009   #2
-
0
-

c#

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
netman920
Super člen
8. 2. 2009   #3
-
0
-

To plasmo :
ok takze toto bude na parsovanie ci na mysql??
a co k tomu potrebujem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
netman920
Super člen
8. 2. 2009   #4
-
0
-

To netman92 :
vie niekto???

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Wizard0
Stálý člen
8. 2. 2009   #5
-
0
-

Co myslis tym najvhodnejsi? Spravit to spravis urcite vo vsetkych troch. Ja osobne by som zvolil C++ niekto iny zas Javu a niekto mozno aj Delphi :). Pre C/C++ urcite najdes nejake kniznice ktore ti pomouzi s pracou s MySql (alebo si mozes spravit vlastne vyuzitim socket funkcii windowsu). V jave bude urcite nejaky modul (ci ako nazivaju tie veci co sa importuju :D) a Delphi bude mat tize nejaku kniznicu. Musis hold googlit :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
netman920
Super člen
8. 2. 2009   #6
-
0
-

hold

ale javu mozem potom vyuzit napr. na mobile....

vdaka idem googlit

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
8. 2. 2009   #7
-
0
-

C#...ale bohužiaľ len .NET app....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.226.–
netman920
Super člen
8. 2. 2009   #8
-
0
-

To Anonymní uživatel :
a slo by to parsvanie HTML? aby som to nemusel robit ako v kocurkove.

reg.vyraz mam v php islo by to nekajo v niektorom jazyku vyuzit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
8. 2. 2009   #9
-
0
-

Regulérní výrazy můžeš v .NET použít pomocí třídy Regex v System.Text.RegularExpressions.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
netman920
Super člen
8. 2. 2009   #10
-
0
-

To Chrasty :
a teda co k tomu potrebujem??? prosim ak sa da vypiste vsetko

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
8. 2. 2009   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
netman920
Super člen
8. 2. 2009   #12
-
0
-

To Chrasty :
aky editor na to pouzit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Andriel0
Stálý člen
8. 2. 2009   #13
-
0
-

No vzhledem, že ti doporučili C# a .NET (čemuž se nedivím, v C++ bych to nedělal ani za boha a Java? C# je postaveno na Javě...), tak bych ti doporučil Visual Studio jako editor... Hledej Express Edition, je to edice zadarmo

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Nevíš jak na to? Pomůžu... http://www.googleforidiots.com/ Jstlž jst schpn přčst tt, mžt njt dbr zmstnn jk prgrmtr.
Yety0
Stálý člen
18. 2. 2009   #14
-
0
-

Rozhodně C. A nebo Matlab ten by pro tvoje účely byl dokonalý.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.102.–
Kapitán A. J. Rimmer vesmírný dobrodruh
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 2. 2009   #15
-
0
-

vybral bych C nebo C++...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Mega.Lama0
Stálý člen
19. 2. 2009   #16
-
0
-

Záleži od výberu typu programovania,na čom má aplikácia bežať,pokiaľ vidím v prvom príspevku požiadavky tak mi to je jasné:
C# .NET...aj keď do úvahy by sa aj bralo C/C++ ale napísať v tom meteostanicu by pre jedného bola samovražda.
Java,tento jazyk som neskúšal teda o ňom ti nepoviem nič...
a pokiaľ ti ide o prevod do html stránky skús
Desktopové informácie ukadať v XML a cez php to nejak prepíš do html ;-)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.237.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
netman920
Super člen
19. 2. 2009   #17
-
0
-

To Mega.Lama :
nie je to priamo meteostanica,,ale nieco na parsovanie jej vystupu


ale aj tak mal by niekto nejaky navod??? teda na C# mam nieco ale vo vsetkom sa venuju iba konzolovkam

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Mega.Lama0
Stálý člen
19. 2. 2009   #18
-
0
-

To netman92 :
hm...návod jedine google...resp. odborná pomoc od známeho....ale ináč pochybujem žeby to niekto robil...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.237.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
netman920
Super člen
19. 2. 2009   #19
-
0
-

Ja to dokazem spracovat aj na webe ale musel by som pzit cron,, vtedy by to davalo do mysql ,alebo XML
a odtial by to uz nemal byt problem

ale ja by som to chcel parsovat /vystup je html a je to v tabulke / reg vyraz mam len neviem zohant slusny navod
uz som uvazoval aj nad knihou

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 2. 2009   #20
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
netman920
Super člen
19. 2. 2009   #21
-
0
-

To crAzY^ :
moze to byt aj pre c#??

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
19. 2. 2009   #22
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
netman920
Super člen
19. 2. 2009   #23
-
0
-

To Chrasty :
vdaka

budem to studovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
Mega.Lama0
Stálý člen
19. 2. 2009   #24
-
0
-

hm...je pravda že C# je úspech .NET knižníc ale nikdy sa nenájde taký jazyk aby uspokojil všetkých...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.237.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
19. 2. 2009   #25
-
0
-

To Chrasty : To netman92 : Pánové, nic proti vám, ale parsovat HTML s pomocí regulární výrazů není moc dobrá cesta :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
19. 2. 2009   #26
-
0
-

To Andriel : C# opravdu není postaveno na Javě, takové tvrzení je postavené na hlavu. Že se od sebe oba jazyky/platformy navzájem inspirují je věc jiná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Andriel0
Stálý člen
19. 2. 2009   #27
-
0
-

To djanosik : Cituji z wikiny "Microsoft založil C# na jazycích C++ a Java (a je tedy nepřímým potomkem jazyka C, ze kterého čerpá syntaxi)." Pokud to není pravda, hold jsou na wikině nepravdivé informace, leč nemám důvod tomu nevěřit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Nevíš jak na to? Pomůžu... http://www.googleforidiots.com/ Jstlž jst schpn přčst tt, mžt njt dbr zmstnn jk prgrmtr.
19. 2. 2009   #28
-
0
-

To Andriel : Je to pravda, C# syntakticky vychází z těchto jazyků, ale to samo o sobě neznamená, že je na nich postavený. C# bere inspiraci i u dalších jayků, např. VB.NET, Delphi (viz. autor), Ruby.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
netman920
Super člen
19. 2. 2009   #29
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
19. 2. 2009   #30
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Výběr jazyka — založil enil

Vhodný RS — založil Feodaron

Je na toto vhodný C++? — založil Rampage

Vhodný obvod — založil rosssak

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý