Float to int – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Float to int – C / C++ – Fórum – Programujte.comFloat to int – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Atmega_uset
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
8. 2. 2009   #1
-
0
-

Zdravicko, mam taky drobnucky problem.

int Teplota;

Teplota = ADCW;
Teplota = (Teplota * 500) / 1024;

kde ADCW je vystup zo "zdroju" ktory moze mat hodnotu 0-1023. Potreboval by som aby premenna Teplota mala celociselnu hodnotu, viem ze INT vracia celociselnu hodnotu, ale AVR-GCC to akosik ignoruje a vracia mi desatinne cislo, teda float.

Ako "jendoducho" dostat/prehodit float na integer

viem ze sa da pouzit

int premenna1 = (int)(premenna1 + 0.5);

len tento postup mi "zozerie" 50% miesta, a tym zrovna nemoze plytvat. Nejaky napadik ako odseknut desatinnu cast?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.66.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
9. 2. 2009   #2
-
0
-

a jak to vis ze bere ADCW jako float? je to 16b cislo a pokud ho nasobis 500x tak uz od hodnoty 64 presahujes maximum bezznamenkoveho intu..
myslim ze by to mohl byt ten problem ..
ted nevim presne ale myslim ze sem to resil pomoci typu long (mozna long long)
long int test = ADCW;
test *= 500;
test >>= 10; // nebo test /= 1024;


pokud neni tak popis presne jak se to projevuje

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Atmega_uset
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
9. 2. 2009   #3
-
0
-

Pouzil som long a uz to funguje, inac som na to prisiel asi 5 min po napisani prispevku, ale neslo mi ho vymazat..tak neva..ajtak dik :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.66.–
KIIV+42
God of flame
10. 2. 2009   #4
-
0
-

To Atmega_uset : v pohode... aspon vim ze sem miril spravne :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý