VB6 načtení PHP výstupu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

VB6 načtení PHP výstupu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVB6 načtení PHP výstupu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tonez+1
Návštěvník
10. 2. 2009   #1
-
0
-

mám na netu nějakou stránku řekněme http://blabla.com/?page=home

a potřeboval bych načíst zdrojový kód z PHP výstupu, tzn. že bych chtěl pouze zdrojový kód stránky HTML
(jako když si zadáte do prohlížeče http://blabla.com/?page=home a pak dáte zobrazit zdrojový kód)

jak se to dá udělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
Reklama
Reklama
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
11. 2. 2009   #2
-
0
-

Uděláš to pomocí komponenty Microsoft Internet Transfer Control (INET)

Dim html As String

Inet1.Protocol = icHTTP
html = Inet1.OpenURL("www.sample.com/?id=440")
Text1 = html 'nacte obsah promene do Text1

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
tonez+1
Návštěvník
11. 2. 2009   #3
-
0
-

To JMM : dík funguje ... akorád mám takovou otázku : neni to nějak omezený počtem znaků, které se načtou? protože se mi načte jen necelá 1/3 stránky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
11. 2. 2009   #4
-
0
-

To tonez : no string má rozsah něco přes 65 000 znaků. Jaká je ta stránka?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
tonez+1
Návštěvník
11. 2. 2009   #5
-
0
-

To JMM : jde mi o tuhle stránku http://www.q3df.org/?site=server ... ale stránka je různě velká podle toho kolik uživatelů je tam zobarezeno a tak. Nedalo by se to vyřešit nějakým cyklem, který by ukládal do nějakých polí ty 65000 znakový kousky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
12. 2. 2009   #6
-
0
-

To tonez : no problém bude i v TextBoxu, kterej má tuším taky omezení něco málo přes 65 000 znaků, takže jsem to zkoušel na RichtextBoxu a šlo to

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
tonez+1
Návštěvník
12. 2. 2009   #7
-
0
-

mno když použiju

Inet1.Protocol = icHTTP 

RichtextBox1.Text = Inet1.OpenURL("www.q3df.org/?site=server")

tak se mi načte taky ten samý kousek co předtím ... dělám něco špatně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
13. 2. 2009   #8
-
0
-

To tonez : chybu v tom žádnou nevidím, mě to jde v pohodě, zkusím to až tam bude víc než 8 záznamů
Zkusil sem to s forem programujte, které má přes 70000 znaků a v pohodě... dávám sem teda zdroják
Pokud to nepujde, napiš kolik to má znaků, funkce Len(string)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
tonez+1
Návštěvník
14. 2. 2009   #9
-
0
-

To JMM : mno když načítám fórum programujte tak mi to načete pokaždé 2711 znaků ani o jeden víc ... když sem zkusil načítat q3df.org tak mi to načítalo 2405, 2469 nebo 1009 nechápu proč pokaždé jinak dlouhý string.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
tonez+1
Návštěvník
16. 2. 2009   #10
-
0
-

A nešlo by nějak stáhnout tu stránku a jako html soubor uložit a pak ten soubor zpracovávat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
16. 2. 2009   #11
-
0
-

To tonez : šlo, přes ten INET do souboru

Dim html As String

Inet1.Protocol = icHTTP
html = Inet1.OpenURL("http://programujte.com/index.php?akce=diskuze")
Open "C:\test.html" For Append As #1
Print #1, html
Close #1
a nebo pomocí API, k čemuž není potřeba INET
'Soubor, ktery je jako default se ulozi na

' disk C:\ jako swit.html
Dim strUrl
strUrl = "http://www.seznam.cz"
If (DwnFile(strUrl, _
"c:\seznam.html")) Then
MsgBox "OK, stazeno"
Else
MsgBox "Pri stahovani doslo k chybe."
End If

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
tonez+1
Návštěvník
18. 2. 2009   #12
-
0
-

To JMM : dík moc za pomoc ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
19. 2. 2009   #13
-
0
-

To tonez : není zač

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
tonez+1
Návštěvník
20. 2. 2009   #14
-
0
-

abych nemusel dělat nový téma tak to píšu sem ...

měl bych ještě jeden dotaz ...
jak načtu obrázek "http://q3a.ath.cx/levelshot_small.php/wtf10.jpg" do objektu image?

zkoušel sem fci loadpicture() a psalo mi to

Run-time error '75':
Path/File access error:
'http://q3a.ath.cx/levelshot_small.php/wtf10.jpg'



dalo by se to nějak vyřešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
21. 2. 2009   #15
-
0
-

No tohle nemám ze své hlavy. Ale je to jednoduché. Nahrát obrázek z internetu nelze udělat tak jak jsi to zkoušel. Možná by to šlo i přes nějakou API to nevím. Ale našel sem toto. Obrázek se stáhne a poté zobrazí.

'**************************************

' Name: Download Picture From Internet
' Description:download picture from inte
' rnet, display in a picturebox and save i
' t.
' By: Rosli Abas
'
' Inputs:1 picture box & 1 command butto
' n
'
'This code is copyrighted and has' limited warranties.Please see http://w
' ww.Planet-Source-Code.com/vb/scripts/Sho
' wCode.asp?txtCodeId=56982&lngWId=1'for details.'**************************************



Private Type TGUID
Data1 As Long
Data2 As Integer
Data3 As Integer
Data4(0 To 7) As Byte
End Type


Private Declare Function OleLoadPicturePath Lib "oleaut32.dll" _
(ByVal szURLorPath As Long, ByVal punkCaller As Long, _
ByVal dwReserved As Long, ByVal clrReserved As OLE_COLOR, _
ByRef riid As TGUID, ByRef ppvRet As IPicture) As Long
Dim filename As String


Private Sub Command1_Click()

filename = "http://q3a.ath.cx/levelshot_small.php/wtf10.jpg"
Picture1.Picture = LoadPicture(filename)
'to save it
SavePicture Picture1.Picture, "c:\wtf10.jpg"
End Sub



Public Function LoadPicture(ByVal filename As String) As Picture

Dim myTGUID As TGUID
myTGUID.Data1 = &H7BF80980
myTGUID.Data2 = &HBF32
myTGUID.Data3 = &H101A
myTGUID.Data4(0) = &H8B
myTGUID.Data4(1) = &HBB
myTGUID.Data4(2) = &H0
myTGUID.Data4(3) = &HAA
myTGUID.Data4(4) = &H0
myTGUID.Data4(5) = &H30
myTGUID.Data4(6) = &HC
myTGUID.Data4(7) = &HAB
On Error GoTo LblError
OleLoadPicturePath StrPtr(filename), 0, 0, 0, myTGUID, LoadPicture
Exit Function
LblError:
Set LoadPicture = VB.LoadPicture(filename)
End Function

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
tonez+1
Návštěvník
21. 2. 2009   #16
-
0
-

To JMM : wow ... tak ještě jednou díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Načtení PCX v PHP — založil Petr

SystemTray vo VB6 — založil Majox

Prevod z VB6 do C# — založil maxpower

Databáze ve VB6 — založil Dephisto

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý