řetězec a české znaky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

řetězec a české znaky – PHP – Fórum – Programujte.comřetězec a české znaky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ji?0
Stálý člen
26. 8. 2006   #1
-
0
-

pot?eboval bych poradit.
pot?ebuji p?ev?st ?et?zec: "?lu?ou?k? kon??ek" na "zlutoucky-konicek".

jde mi hlavn? o ty ?esk? znaky. tu poml?ku dok??u d?t.
Hledal jsem na netu a na?el jsem funkci strtr();

ud?lal jsem si skript:



$text = "?lu?ou?k? kon??ek";
$vypis = StrTr($text,"????????????????????","acdeeeillnoorstuuuyz");
echo $vypis;

jen?e m?sto zlutoucky konicek mi to vypise "yuluy?ouuekr? konrsueek" !!

nev?te n?kdo pro??


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Reklama
Reklama
Jakub0
Super člen
26. 8. 2006   #2
-
0
-

Myslím, že ta funkce nespolupracuje se znakovou sadou UTF-8, protože jsem si váš kód odskoušel v následujících kódováních: iso-8859-2, windows-1250 a ve výše zmiňovaném UTF-8, při kterém se zobrazily ty nesmysly. Takže bych doporučil si napsat vlastní funkci se str_replace(...);



function odstran_diakritiku($str) {
$s = Array("?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?");
$bez = Array("e", "s", "c", "r", "t", "z", "n", "d", "y", "a", "i", "e", "u", "u", "o", "E", "S", "C", "R", "Z", "T", "N", "D", "Y", "A", "I", "E", "U", "O");
return str_replace($s, $bez, $str);
}
?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

České znaky — založil CommanderZ

České znaky ? — založil Lukas

[DB] - mysql a české znaky — založil micro.21

České znaky v dev-c++ — založil tomáš polz

DecodeURI české znaky — založil kalašnikov

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý