Ako na tento dotaz z mysql – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako na tento dotaz z mysql – MySQL – Fórum – Programujte.comAko na tento dotaz z mysql – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
c7ronaldo
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 2. 2009   #1
-
0
-

dobry den,
chcem sa opytat ako spravim toto:
mam v tabulke "program_tv1" ulozene udaje okrem ineho aj cas zacatia programu aj koniec programu a do stranku potrebujem vypisat to co prave ide na tej tv stanici z db.neviem ako na to neviem aky mysql prikaz mam pouzit.DAKUJEM ZA SKORU POMOC!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.44.–
Reklama
Reklama
Mega.Lama0
Stálý člen
15. 2. 2009   #2
-
0
-

čti mysql_query();
a mysql príkazy INSERT INTO,SELECT FROM

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.232.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Zdeny
~ Korektor
0
Grafoman
15. 2. 2009   #3
-
0
-

Předpokládám, že datum a čas je v jednom sloupci, např. datového typu DATETIME.

SELECT `nazev`
FROM `program_tv1`
WHERE `od`<=NOW() AND NOW()<=`do`

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.3.–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
c7ronaldo
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 2. 2009   #4
-
0
-

Mega.Lama napsal:
čti mysql_query();


to by som vedel aj sam lenze neviem aky prikaz tam dat..
myslel som na nieco taketo:
napr. cas zaciatku je 15:30 a konca je 17:00 a terajsi cas je 16:15
mysql_query("SELECT * FROM tabulka WHERE cas_zaciatok < $cas_teraz AND cas_koniec > $cas_teraz");

lenze mi to nechce nejak fungovat lebo to porovnava toto: 15:30 a 16:15 a to neviem urobit aby to bolo spravne

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.44.–
c7ronaldo
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 2. 2009   #5
-
0
-

To Zdeny :
a toto: NOW() AND NOW() je terajsi cas?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.44.–
Mega.Lama0
Stálý člen
15. 2. 2009   #6
-
0
-

To c7ronaldo : sprav si vetu čo chceš urobiť:
Vybrať všetko z tabulky kde cas_zaciatok je menší jak $čas teraz a $koniec je vacsi jak $čas teraz...
jaky je v tom problem?...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.232.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
c7ronaldo
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 2. 2009   #7
-
0
-

Mega.Lama napsal:
To c7ronaldo : sprav si vetu čo chceš urobiť:
Vybrať všetko z tabulky kde cas_zaciatok je menší jak $čas teraz a $koniec je vacsi jak $čas teraz...
jaky je v tom problem?...


taky ze ako moze porovnat napr. 15:30 a 16:15?????

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.44.–
Zdeny
~ Korektor
0
Grafoman
15. 2. 2009   #8
-
0
-

To c7ronaldo : ano

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_now

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.3.–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
c7ronaldo
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 2. 2009   #9
-
0
-

tak uz sa mi podarilo spravit a teraz este potrebujem toto:
ako docielym aby mi pod tym nazvom programu ktory vytiahnem z db ukazalo nejaky obdlznik v ktorom by bolo znazornene kolko uz preslo z preogramu(vlastne ako keby percent) a tak:DAKUJEM

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.44.–
Mega.Lama0
Stálý člen
15. 2. 2009   #10
-
0
-

a co tak php echo príkaz?



echo "<table>";...

?
do toho jen writneš premennú a jest!...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.232.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 2. 2009   #11
-
0
-

To Mega.Lama :
aku premennu???to by som pochopil aj sam...lenze ako urobit aby to ukazalo ako keby graf ze kolko uz uplynulo

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.166.–
Mega.Lama0
Stálý člen
16. 2. 2009   #12
-
0
-

To Anonymní uživatel :
Graf...hm...ok...dá sa aj graf urobiť...jQuery...ok?...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.231.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 2. 2009   #13
-
0
-

To Mega.Lama :
a nejaky priklad alebu okazka by sa nedala napisat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.49.–
Lordest0
Super člen
25. 2. 2009   #14
-
0
-

urobit graf ktory sa automaticky posuva cez PHP je dost zlozite.. musis vediet pracovat s funkciou if...
napr.



if ($cas < 15) {
echo "<table style='background-color: #000; width: 10px'></table>";
} elseif ($cas > 15) {
echo "<table style='background-color: #000; width: 20px'></table>";
}


ale niesom si isty ci to bude fungovat.. ale za pokus to stoji..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.187.–
jurinecko
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
14. 11. 2009   #15
-
0
-

Ja by som potreboval vytiahnut datum od-do z jedneho stlpca.Skusal som to podla tohoto prikladu,ale nic.Za NOW som dosadil datumy od do.



SELECT `nazev`
FROM `program_tv1`
WHERE `od`<=NOW() AND NOW()<=`do`

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.134.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 93 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý