C / C++ pod Windowsom – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C / C++ pod Windowsom – C / C++ – Fórum – Programujte.comC / C++ pod Windowsom – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

qdMbp0
Duch
16. 2. 2009   #1
-
0
-

Ahojte všetci, práve začínam s C ++ a chcem sa to naučiť ale mám menší problém: Pri kompilaci a následovnom spustení sa mi len otvorí konzola alebo čo to ej a hneď sa aj zatvorí. Prosím o pomoc a ak to tu už je tak sorry ale trochu sa tu neviem zorientovať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.67.19.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
16. 2. 2009   #2
-
0
-

Stačí na konci metody main zavolat cin.get();

int main()   

{
std::cout << "Ahoj svete!" << endl;
cin.get();
return 0;
}

Pokud je v těch 6 řádcích kódu nějaká syntaktická chyba tak se omlouvám, C++ nedělám:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
qdMbp0
Duch
16. 2. 2009   #3
-
0
-

To Chrasty :
Dik, a v Linuxe tam to fachá normálne čo ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.67.19.–
tmi0
Věrný člen
16. 2. 2009   #4
-
0
-

pokud program spoustis primo v konzoli tak ano, ta se ti nezavre :). ale to same bys mohl delat i ve win, tedy otevrit si cmd a v nem program spoustet, take by se ti nic nezaviralo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
janik3660
Návštěvník
17. 2. 2009   #5
-
0
-

a co tak pouzit radsej to co je nato urcene ?? system("PAUSE"); ?? pred navratovu hodnotu

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.22.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
qdMbp0
Duch
17. 2. 2009   #6
-
0
-

no ja sa v tom nevyznám veď aky je rozdiel medzi

cin.get();

a
system("PAUSE");

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.67.19.–
tmi0
Věrný člen
17. 2. 2009   #7
-
0
-

cin.get(); je volani metody objektu cin, ktere v tomto pripade precte znaky ze vstupniho proudu a nikam je neulozi (pricemz ceka nez se na vstupu neco objevi, cehoz dosahnes stisknutim enteru).
system("PAUSE"); vola systemovou funkci PAUSE.
oboji ma efekt stejny, program ceka na zmacknuti enteru. kdyz uz neco takoveho v programu potrebujes, doporucil bych pouzit spis cin.get();, nebot system("PAUSE"); funguje jen na windows a jinych systemech ne - tedy tvuj zdrojovy kod bude prenositelny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
qdMbp0
Duch
18. 2. 2009   #8
-
0
-

Ok dik už tomu rozumiem ale mám ešte jednu otázku a nechcem zbytočne zakladať nové vlákno: Ako to mám spraviť keď chcem porovnať nejaku premennu typu char z nejakym slovom napr. keď bude cin >> char[ ]; tak ako porovnam ci sa char[ ] rovná povedzme slovu "Ahoj" ? viem že nejak pomocou if else ale ako presne ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.67.19.–
Bald3rr0
Super člen
18. 2. 2009   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
qdMbp0
Duch
18. 2. 2009   #10
-
0
-

To qdMbp :
Si si istý ? teda ja sa učím C++ a nejak mi to nefunguje to čo si písal je na C alebo C++ ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.67.19.–
qdMbp0
Duch
18. 2. 2009   #11
-
0
-

Ups sorry za spam už som na to prišiel

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.67.19.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
18. 2. 2009   #12
-
0
-

To qdMbp : ano fce strcmp(promenna, "Porovnavany_text") porovná řetězce a vrátí 0 (false) pokud se řetězce rovnají....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Pisne pod ap — založil bortak

C++ pod linuxom — založil Grungy

Pod úsečkou — založil Marty1989

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý