Asp.net gridview a radio button – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Asp.net gridview a radio button – .NET – Fórum – Programujte.comAsp.net gridview a radio button – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Misiak0
Návštěvník
17. 2. 2009   #1
-
0
-

Zdravim, mam maly problem, chcem na stranky spravit vyhladavanie podla istych parametrov. Vyhladane polozky zobrazit v gridview, coz nie je problem. ale v gridview chcem pridat stlpec s radio buttonmi s hodnotou id_ vybranej polozky. problemom je spravit stlpec s radio buttonmi.

gridview naplnam z datasetu. Slo by to nejak, alebo akym smerom by som sa mohol uberat ?
dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.168.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
17. 2. 2009   #2
-
0
-

Na dany sloupec pouzij TemplateField s vnitrnima tagama ItemTemplate a do nej strc kod pro radiobutton.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Misiak0
Návštěvník
17. 2. 2009   #3
-
0
-

To dannyk : jo toto fici(pouzil som predtym asp:radio... a pri nom sa dali oznacit vsetky riadky), ja mam pridany len jeden stlpec v gridview a tym je radiobutton

 <asp:GridView ID="GridView1" runat="server" DataKeyNames="id_firmy">                    

<Columns>
<asp:TemplateField HeaderText="vyber">
<ItemTemplate>
<input id="radio" type="radio" name="SelectionGrid" value="<%# Eval("id_firmy") %>"/>
</ItemTemplate>
</asp:TemplateField>
</Columns>
</asp:GridView>


a zvysok naplnam z datasetu. problem(aspon pre mna) je priradit hodnotu radio buttonu a pri dalsom kroku vo wizarde prebrat hodnotu oznaceneho riadka aby som mohol v dalsom kroku s nou pracovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.168.–
dannyk0
Věrný člen
17. 2. 2009   #4
-
0
-



value="<%# Eval("id_firmy") %>"


Tohle je prakticky spravne,ale okrajove uvozovky zmen na apostrofy.


value='<%# Eval("id_firmy") %>'


Mozna to bude chtit tomu radio buttonu jeste nakonec dodat runat="server".

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Misiak0
Návštěvník
18. 2. 2009   #5
-
0
-

To dannyk : mno skusal som ale nemozem dostat hodnotu oznaceneho radiobuttonu. skusal som

int index = (int)GridView1.SelectedDataKey["id_firmy"];


int id = (int)GridView1.DataKeys[index].Value;


ale uz v prvom riadku mi vypisuje chybu : Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.168.–
dannyk0
Věrný člen
18. 2. 2009   #6
-
0
-

Tim,ze si pouzil klasicky input radio sis docela zadelal si myslim na problemy a ziskat to z neho bude trochu problem.Ja bych pouzil spise primy pristup pres POST.



int id = Convert.ToInt32(form1["radio"].ToString());


Ale nerikam jiste,ze to bude fungovat.Teoreticky,pokud si pouzil to runat="server", tak by se dalo pouzit:


int id = Convert.ToInt32(radio.Value);

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 55 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý