Ahoj, potřeboval bych z příkazové řádky zjistit, zda je soubor
(zip, rar) zaheslován. Nevíte jak na to? Díky :)
Fórum › OS - GNU / Linux
Je soubor zaheslován?
no napadlo me jen takove drevorubecke reseni, a to pustit unrar na onen soubor, presmerovat si vystup do souboru a ten pak testovat na hlasku typu "no files to extract" :). jinak jsem koukal do manualovych stranek a zadny takovy "peekovaci" switchik jsem tam nenasel. mozna by ale stalo zato zkusit to nizkourovnove: myslim ze hlavicka nebyva komprimovana, ale presto se zahesluje -> zkusis precist hlavicku, a kdyz nebude davat smysl (mysleno ze v ni skusis najit nejaky retezec ktery tam ocekavas), tak je soubor zaheslovan :)
jj, presne tak se taky koukal na manual, ale nikde nic, a rozbalovani se mi moc nelibi :) preci jenom pri vetich souborech trosku brutal. jo, asi bude fajn koukat na tu hlavicku :)
ty ten soubor nemusis zkouset uplne rozbalovat, staci ti jen "list files in archive" ci neco takoveho, coz je i u velkych archivu relativne malo velike a rychle, neb to saha jen do hlavicky: a pokud je soubor zaheslovan tak ti ani toto nepovoli coz chces.
hm, to neni tak uplne pravda. casto se zaheslovava jen obsah a ne seznam souboru... :(
linuxova verze raru hesluje jak hlavicku tak obsah, ostatni se priznavam nevim. ale pokud je zaheslovan jen obsah, tak bys to z hlavicky nejak zpusobem poznat take mel... ale kazdopadne pokus o "files listing" je jako prvni krok dobry.
a nebo muzes zkusit "rar t", ktery 'testuje' archiv (co presne dela nevim) - u zaheslovaneho souboru mi bud hazi pozadavek na heslo (to u souboru ktery jsem predtim zahesloval linuxovym rarem, tedy i s hlavickou), a nebo error-crc u jineho souboru ktery jsem kdesi stahnul (pricemz je zaheslovan, a v poradku rozrarovatelny)
minimalne to tak je u zipu. ok, zkusim mrknout na hlavicky, i kdyz ted moc nevim jak :))
7z l -slt $file |grep Encrypted
jesto doplnim vyse zmineny prikaz vypise seznam vsech souboru, a ke kazdemu z nich detailni informace,a nasledne vyfiltruje radky jen na info o zakodovani.
bohuzel, jak zjistit jako celek jeste nevim.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
SOUBOR.BAT>SOUBOR.EXE — založil wokena
Soubor.php — založil Slipknot
JS a lokální soubor — založil grump
Moderátoři diskuze