8.lekce – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

8.lekce – Python – Fórum – Programujte.com8.lekce – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
nestor0
Newbie
27. 8. 2006   #1
-
0
-

Ahoj,
když už jsem vypotil a odevzdal úkol z 8. lekce, koukám, jak to udělali jiní. Všechno lze udělat mnoha způsoby správně. Proto jsem namátkou odkliknul úkol odevzdaný Lambem. Možná něco dělám špatně, ale 2. verze tvojeho skriptu mi nefunguje, když jí uložím samostatně. Totiž kromě toho, že je třeba založit seznamy, což je jasné, se volá v cyklu 'for' tisku seznamu proměnná 'pocet', která tam podle mne nepatří. Myslím, že je třeba změnit proceduru tisku seznamu takhle:

for tisk in range (0,x):

print jmena[tisk],".................",cisla[tisk]

Ještě houby umím, ale kritizovat by mi šlo :? . Myslel jsem to ale jako pomoc. Nezlob se. Koneckonců, třeba se mýlím.
--> url tvojeho ?koluhttp://programujte.com/ukoly.php?akce=detail&id_detail=1068&sekce=17&load=none

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
geon0
Grafoman
27. 8. 2006   #2
-
0
-

nejsem si jist?, jestli tu lamb je?t? je a /nebo tohle ?te. Tak zkus?m odpov?d?t j?.

M? ten script funguje. NOrm?ln? ho zkop??m do editoru, odstran?m po??te?n? mezery z ??dk? a funguje. kromě toho: ??dnou prom?nnou "pocet" v cel?m scriptu nevid?m. Tisk seznamu jde i jinak (l?pe) ne? p?es indexy, jak jsi asi zvykl?:

for polozka in seznam:
print polozka

Takto sice nem??e? snadno tisknout indexy (po?ad?), ale ?asto to nen? ani t?eba.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
nestor0
Newbie
27. 8. 2006   #3
-
0
-

Ježiši, promiň!
Dal jsem špatnej link. Už je to opraveno. Tam ta proměnná pocet opravdu je.
Omlouvám se ti. A za radu děkuju. Prosím tě zkoukni to. Děkuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
27. 8. 2006   #4
-
0
-

Musím tě zklamat - i tenhle script mi funguje :-)
PRoměnná "pocet" je definována hned na začátku:

pocet=input("Kolik polozek zadas? ")

Asi bude problém jinde ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
nestor0
Newbie
27. 8. 2006   #5
-
0
-

No to právně není, pokud si tu druhou verzi uložíš samostatně, protože v té druhé verzi není. Krom toho, když to máš takhle pohromadě, definované je, když jí uživatel v první verzi zadá. To ještě pochybuju, jak to může fungovat, když v prvé verzi zadá uživatel třeba čislo 2 a ve druhé verzi se zapíše třeba 10 klientů. Nebude to hlásit s tiskem seznamu, že je rozsah mimo range, nebo tak nějak?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
27. 8. 2006   #6
-
0
-

Pokud ji uložíš samostatně, tak to bys měl pravdu. S tím druhým [i]Nebude to hlásit s tiskem seznamu, že je rozsah mimo range, nebo tak nějak?[/i] pravdu nemáš, protože jeho druhá verze uživatele k prvnímu pouze přidává, takže na konci se tiksnou společně první i druhá :

for tisk in range (0,pocet+x):
.....

Jen by lepší pythonér napsal:

for tisk in range (pocet+x):
....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
nestor0
Newbie
27. 8. 2006   #7
-
0
-

Nevšiml jsem si, že druhá verze doplňuje seznam vytvořený v první verzi. Teď to vidím úplně jasně, před tím mě to ani nenapadlo. Díky za upozornění

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom9k0
Newbie
7. 10. 2006   #8
-
0
-

Nemáte prosím někdo řešení úkolu 8.lekce? Nebo cestu, kde to najdu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Podobná vlákna

2. lekce — založil Martin

Lekce 2 — založil georginho

12. lekce — založil nestor

C++ lekce 1. — založil cniry

9. lekce — založil Tomáš Krajča

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý