C++ podmínka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ podmínka – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ podmínka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Selfer0
Duch
19. 2. 2009   #1
-
0
-

Zdravím všechny. Začínám v C++ a zajímalo by mě, když mám jednoduchý program s číselným vstupem,
např.

int cislo;

cin >> cislo;

jak napsat podmínku, která vypíše chybovou hlášku, jestliže zadám třeba písmeno.
Předem děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.133.–
Směj se. Bude hůř! Začínám s C++, PHP, MySql.
tmi0
Věrný člen
19. 2. 2009   #2
-
0
-

pri neparsovatelnem vstupu se nastavi chybovy priznak:

cin >> cislo;

if( cin.fail() )cout << "Vole...\n";

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 2. 2009   #3
-
0
-

tmi napsal:
pri neparsovatelnem vstupu se nastavi chybovy priznak:

cin >> cislo;
if( cin.fail() )cout << "Vole...
";


a pokud dal chces pracovat s cin tak ten priznak MUSIS vynulovat... (predchazim rovnou dalsi otazce :D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tmi0
Věrný člen
19. 2. 2009   #4
-
0
-

... cehoz se dosahne zavolanim "cin.clear();" ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Selfer0
Duch
19. 2. 2009   #5
-
0
-

Ok díky moc. Takže by následující kód měl tímto způsobem fungovat.



int main()
{
int cislo;
cout << "Zadej cislo: ";
cin >> cislo;
if (cin.fail())
{
cin.clear();
cout << "\nCHYBA! Musis zadat CISLO!\n";
main();
}
else
{
Prevod (cislo);
}
return 0;
}


Jak jsem řekl, teprve začínám. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.133.–
Směj se. Bude hůř! Začínám s C++, PHP, MySql.
tmi0
Věrný člen
19. 2. 2009   #6
-
0
-

To Selfer : ! ne tak uplne:). abych se priznal, volani funkce main() z funkce main jsem jeste nevidel, a prijde mi to jako trochu divne. lepsiho vysledku bys dosahl budto pomoci "goto" na navesti pred "cout << "zadejte cislo: ";" (mimo jine se znovu nemusi inicializovat promenna cislo); nebo jeste lepe takto:



cout << "Zadejte cislo:\n";
cin >> cislo;
while( cin.fail() ){
cout << "Chyba, zadejte CISLO!\n";
cin.clear();
cin.ignore(256,'\n');/* tohle je dulezite!, protoze ta pismena
na vstupu stale jsou, a timto je odstranis. predpokladam ze vstup
nebude mit vice nez 256 znaku, ale pokud ano, tak se jen ta
chybova hlaska vypise vicekrat*/
cin >> cislo;
}
prevod(cislo);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Selfer0
Duch
19. 2. 2009   #7
-
0
-

Dík moc, použít while mě nenapadlo :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.133.–
Směj se. Bude hůř! Začínám s C++, PHP, MySql.
Selfer0
Duch
19. 2. 2009   #8
-
0
-

Ještě bych se chtěl zeptat, když mám celočíselný výstup...např 4, 6, 2, jak bych ho mohl otočit tzn. místo 462 aby byl výstup 264.
Předem dík.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.133.–
Směj se. Bude hůř! Začínám s C++, PHP, MySql.
Bald3rr0
Super člen
19. 2. 2009   #9
-
0
-

To Selfer : Budeš si ho zřejmě muset načíst do pole a to buď pak vypsat pozpátku nebo do něj rovnou ukládat od konce

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Podminka — založil Atheo

Podmínka If C++ — založil Jonasberg

Podmínka where — založil spartan13

Podmínka IF — založil pawlik

Podmínka if — založil Jan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý