Šířka textu v php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Šířka textu v php – PHP – Fórum – Programujte.comŠířka textu v php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

HoHo0
Newbie
19. 2. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli náhodou někdo neznáte nějakou funkci v php, která by mi zjistila šířku nějakého textu.
Dám příklad: chci zjistit šířku textu "Ahoj", který bude napsaný fontem "Times New Roman".

Existuje vůbec taková funkce?

Díky za odpověď
Honza

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
marioff0
Expert
19. 2. 2009   #2
-
0
-

jj aj mne by sa taka funkcia zisla, ale bohuzial neexistuje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
HoHo0
Newbie
19. 2. 2009   #3
-
0
-

Tak díky za odpověď.. škoda no... :smile10:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
marioff0
Expert
19. 2. 2009   #4
-
0
-

teraz ma napadla taka sialenost :smile6:

napises si vsetky znaky (teda A-Ž, 0-9, špecialne znaky atd...) > PrintScreen > sup do skicar, tam zvacsis, odpocitas kolko zabere dane pismenko px....

toto vsetko do hodis do pola:

$pocetznakov = array("A" => 8, "a" => 7..........)


potom sa nejakym cyklom prejdes po texte z ktoreho chces zistit sirku a podla kazdeho pismenka porovnas index a v zhode pripocitas jej obsah (teda pocet px) az kym neprejdes cely text...

a je to (ale len pred jeden typ pisma a jednu velkost) :smile18:

ono by to slo... ale samozrejme je to blbost... radsej sa nejak vyhraj s CSS...

pls. ostatny s rezervou :smile20:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
HoHo0
Newbie
19. 2. 2009   #5
-
0
-

:smile2: tak to to zkusim udělat radši jinak než tohle (nápad to špatnej neni, ale nejsem takovej otrok)... pak bych se rozhod malinko zvětšit písmo a můžu si zopakovat měření...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
marioff0
Expert
19. 2. 2009   #6
-
0
-

napis aky mas presne problem a skusim ti s tym nejak helfnut...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
HoHo0
Newbie
19. 2. 2009   #7
-
0
-

Zobrazuju nejbližší akce, který se budou konat. Potřebuju, aby každá akce byla na jednom řádku, ale někdo přijde, a dám tam hrozně dlouhej popis akce. Já mám ale bohužel jenom omezený počet místa na akce (a každá má být na jednom řádku, žádná přes dva řádky nesmí být), a tak bych rád pár písmenek při dlouhym textu oříznul a přidal za to 3 tečky, aby uživatel věděl, že to ještě pokračuje. Tak mě napadlo, jestli není nějaká fce v php, pomocí který bych změřil šířku textu (něco jako je třeba v C#). Ale bohužel asi neni...:(

Možná to jde řešit i jinak než přes php, ale teď mě nic nenapadá...:(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
19. 2. 2009   #8
-
0
-

Co takhle to udělat pomocí JavaScriptu a offsetWidth? Text vložíte do nějakého elementu (třeba <p>, pojmenujme ho test) a pak získáte jeho offsetWidth, tedy šířku. Třeba takhle:

function getTextWidth()

{
x = document.getElementById('test');
return x.offsetWidth;
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
marioff0
Expert
19. 2. 2009   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
marioff0
Expert
19. 2. 2009   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
HoHo0
Newbie
19. 2. 2009   #11
-
0
-

díky za rady...:)

javascript vypadá, že bych moch fungovat dobře a že to nebude až tak těžký a ten obrázek a ta funkce v php by taky snad mohli fungovat... ještě se rozmyslim, jaký řešení použiju...;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý