Třídy, objekty, "println"? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Třídy, objekty, "println"? – Java – Fórum – Programujte.comTřídy, objekty, "println"? – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Java začátečník
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 2. 2009   #1
-
0
-

Zdarec, může někdo pls vysvětlit úplnému začátečníkovi nějak polopatě, kde udělali soudruzi chybu?



public class Test_1
{
private byte cislo_a;
private byte cislo_b;

public byte zjisti_cislo_a()
{
return cislo_a;
}

public byte zjisti_cislo_b()
{
return cislo_b;
}

public static void main(String[] args)
{
Test_1 Test_1_a = new Test_1();

Test_1_a.cislo_a = 17;
Test_1_a.cislo_b = 21;

System.out.println(Test_1_a.zjisti_cislo_a(), " ;", Test_1_a.zjisti_cislo_b());
}
}


jako chybu mně to píše něco ve smyslu "metoda println není použitelná pro (byte, String, byte)", mohli byste mně s tím trochu pomoct? Když se tu objeví odpovědi typu že nechápu základ, tak je to pravda. Našel by se někdo, kdo by mně to trochu dovysvětlil? Ze zdejšího tutoriálu jsem to nějak nepobral... Předem dík za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.38.–
Reklama
Reklama
tommz90
Stálý člen
19. 2. 2009   #2
-
0
-

Ahoj. Tady jde spíše o chybu z nepozornosti - ona totiž metoda println() přebírá pouze jeden argument, tzn. že musíš ty Stringy sčítat:

System.out.println(Test_1_a.zjisti_cislo_a()+ " ;"+ Test_1_a.zjisti_cislo_b());

Pak ti to bude fungovat. Jinak doporučuji studovat referenční manuál [1]. A pro tvůj problém konkrétně tady [2], pečlivě si prohlédni parametry metody println()

[1] http://java.sun.com/javase/6/docs/api/ http://java.sun.com/javase/6/docs/api/
[2] http://java.sun.com/javase/6/docs/api/java/io/PrintStream.html http://java.sun.com/javase/6/docs/api/java/io/PrintStream.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.209.19.–
Java začátečník
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 2. 2009   #3
-
0
-

Jéé, dík moc, taková blbost :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý