Problem s php strankovanim v knihe navstev – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s php strankovanim v knihe navstev – PHP – Fórum – Programujte.comProblem s php strankovanim v knihe navstev – PHP – Fórum – Programujte.com

 

tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
21. 2. 2009   #1
-
0
-

databaza ide aj pridavanie prispevkov a ked pridam 5 prispevkov na stranku dalej sa vytvori odkaz na dalsiu ale prispevky stale pridava na prvu a po kliknuti mi ukaze len Error 404 - Not Found
The requested URL /index.php was not found on this server.
Požadovaná stránka /index.php nebyla nalezena.
stranku si mozete pozriet http://www.infinity.yw.sk/kniha_navstev.php
Kód:
<?
$dbServer = " ";
$dbUser = " ";
$dbPassword = " ";
$dbName = " ";
$link=mysql_pconnect ($dbServer,$dbUser,$dbPassword) or die ("Spojenie neúspešné.");
$db = mysql_select_db($dbName, $link) or die ("Nepodarilo sa otvoriť databázu.");


$query="SELECT * FROM kniha_navstev ORDER BY datum";
$result=mysql_query($query, $link) or die ("Spojenie s databázou bolo neúspešné");
$num=mysql_num_rows($result);
//$ctrl je pomocná premenná

if ($ctrl1<>1)
{
$strana=1;
}//endif
$limit=5;
$celkovy_pocet=$num;
$pocet_stran=ceil($celkovy_pocet/$limit);
$pociatok=($strana*$limit)-$limit;

for ($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++)
{
if ($i<>$strana)
{
echo "<a href=\"index.php?ctrl=1&strana=",$i,"\">",$i,"</a> | ";
}
else
{
echo "<font color=\"#FF0000\">",$i,"</font> | ";
}//endif
}//endfor

if ($strana<>$pocet_stran)
{
echo "<a href=\"index.php?ctrl=1&strana=",$strana+1,"\">nasledujúca strana</a>";
}//endif
echo "</p>";
// -- Připojení k databázi a správné nastavení češtiny --

// Připojení k databázi.
$db_spojenie = mysqli_connect
('server', 'user', 'heslo', 'tabulka');
// Otestování, zda se připojení podařilo.
if (!$db_spojenie)
{
echo 'Připojení se nepodařilo, sorry';
echo '';
echo 'Popis chyby: ', mysqli_connect_error();
exit();
}

// Správné nastavení češtiny.
$objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojenie, "SET NAMES 'cp1250'");
if (!$objekt_vysledku)
{
echo 'Poslání SQL příkazu se nepodařilo, sorry';
echo '';
echo 'Popis chyby: ', mysqli_error($db_spojenie);
exit();
}


// -- Vlož nový zápis, pokud byl odeslán formulářem --

// Test, jestli přišla data z formuláře.
if (isset($_POST['sprava']))
{
// Vytvoření SQL příkazu typu INSERT.
$sql_prikaz =
"INSERT INTO kniha_navstev(datum,meno,email,zapis) "
."VALUES(NOW(),'"
.mysqli_real_escape_string($db_spojenie,$_POST['meno'])
."','"
.mysqli_real_escape_string($db_spojenie,$_POST['email'])
."','"
.mysqli_real_escape_string($db_spojenie,$_POST['sprava'])
."')"
;

// Zaslání SQL příkazu do databáze.
$objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojenie, $sql_prikaz);

if (!$objekt_vysledku)
{
echo 'Poslání SQL příkazu se nepodařilo, sorry';
echo '';
echo 'Popis chyby: ', mysqli_error($db_spojenie);
exit();
}
echo 'Nový zápis do knihy návštev pridaný.';
}


// -- Vypiš všechny zápisy v knize návštěv --

// Zaslání SQL příkazu do databáze.
$objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojenie,
'SELECT * FROM kniha_navstev order by datum DESC');
if (!$objekt_vysledku)
{
echo 'Poslání SQL příkazu se nepodařilo, sorry';
echo '';
echo 'Popis chyby: ', mysqli_error($db_spojenie);
exit();
}

// Zobrazení všech vrácených dat.
while ($riadok = mysqli_fetch_array($objekt_vysledku))
{
echo '<hr />';
echo 'Dátum a čas: ',$riadok['datum'],'';
echo 'Napísal: ',$riadok['meno'],' (',$riadok['email'],')';
echo 'Zápis: ',$riadok['zapis'],'';
echo '';
}
?>
</body>
</html>


<form name="kniha" action="" method="post">
<b>Meno:</b>
<input name="meno" size="40">

<b>Mail:</b>
<input name="email" size="40">

<b>Správa:</b>
<textarea name="sprava" rows="5" cols="30"></textarea>

<input type="submit" value="Odoslať správu">
</form>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.209.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
21. 2. 2009   #2
-
0
-

a čo akože?...=D...keď tam súbor nie je tak tam nie je...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.224.–
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
21. 2. 2009   #3
-
0
-

To Anonymní uživatel : nevedel by si mi pomoct neviem to spolu spojit

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.209.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 2. 2009   #4
-
0
-

mas http://www.infinity.yw.sk/kniha_navstev.php
ale smerujes odkazy na http://www.infinity.yw.sk/index.php

jako kdyby si chtel pretocit stranu v knize a abys toho dosahl jdes do jineho pokoje a divis se ze tam ta strana chybi

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
21. 2. 2009   #5
-
0
-

aha dik v tom si mi pomohol echo "<a href=\"kniha_navstev.php?ctrl=1&strana=",$strana+1,"\">nasledujúca strana</a>";
ale teraz ked prepnem na stranku napr. 2 stale mi zobrazuje prvu a ani limit 5 prispevkov na stranku nefunguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.209.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 2. 2009   #6
-
0
-

mas tam sice udelany:

$limit=5;
$celkovy_pocet=$num;
$pocet_stran=ceil($celkovy_pocet/$limit);
$pociatok=($strana*$limit)-$limit;


ale nikde to nepouzivas... musis to hodit do sql dotazu jako sekci limit

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
21. 2. 2009   #7
-
0
-

To KIIV : neviem ako by mal ten sql dotaz vyzerat a do ktorej casti ho zakomponovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.209.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 2. 2009   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
21. 2. 2009   #9
-
0
-

To KIIV : $query="SELECT * FROM kniha_navstev order by datum DESC limit $pociatok, $limit";
$result=mysql_query($query, $link) or die ("Spojenie s databázou bolo neúspešné");
$num=mysql_num_rows($result);
//$ctrl je pomocná premenná skusil som to takto ale pise ze spojenie bolo neuspesne

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.209.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 2. 2009   #10
-
0
-

jo ani nenastavujes tu $strana na spravnou hodnotu ...
pocitas s tim ze REGISTER GLOBALS se uz defaltne nikde nezapina a tendle script na to evidentne spoleha
tj musis nastavit $ctrl = $_GET['ctrl'] a $stranka = $_GET['stranka']

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
21. 2. 2009   #11
-
0
-

To KIIV : doplnil som ale stale pise ze bolo neuspesne, nieco sa mu nepozdava stale
$query="SELECT * FROM kniha_navstev order by datum DESC limit $pociatok, $limit";
$result=mysql_query($query, $link) or die ("Spojenie s databázou bolo neúspešné");
$num=mysql_num_rows($result);
//$ctrl je pomocná premenná
$ctrl = $_GET['ctrl'];
$strana = $_GET['strana'];

if ($ctrl1<>1)
{
$strana=1;
}//endif
$limit=5;
$celkovy_pocet=$num;
$pocet_stran=ceil($celkovy_pocet/$limit);
$pociatok=($strana*$limit)-$limit;

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.209.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 2. 2009   #12
-
0
-

doufam ze je to jen nahoda ze ty promenny mas nastaveny az po tom co je pouzivas...

jako bys sel rezervovat letenky u Karla IV

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
21. 2. 2009   #13
-
0
-

To KIIV : teda skor takto

$query="SELECT * FROM kniha_navstev order by datum DESC limit $pociatok, $limit";   

$result=mysql_query($query, $link) or die ("Spojenie s databázou bolo neúspešné");
$num=mysql_num_rows($result);

$ctrl = $_GET['ctrl'];
$strana = $_GET['strana'];
$limit=5;
$celkovy_pocet=$num;
$pocet_stran=ceil($celkovy_pocet/$limit);
$pociatok=($strana*$limit)-$limit;
if ($ctrl1<>1)
{
$strana=1;
}//endif

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.209.–
Bald3rr0
Super člen
21. 2. 2009   #14
-
0
-

To tomas : To co se ti snaží KIIV říct je to, že používáš proměnné, které neexistujou, nejprve je musíš deklarovat a až potom je můžeš použít v SQL dotazu

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Problem se strankovanim — založil turbo-snek

Pomoc se stránkováním — založil Rodgers23

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý