Nevite, zdali a jak jde v C# automaticky vyvolat udalost? Konkretne "klasicka" win.form aplikace po spusteni vyhodi a vykresli okno (dle konstruktoru), ktere ceka na nejakou udalost, treba na stisknuti nejakeho butonku. V tuto chvili (pred jakymkoliv stisknutim na cokoliv) bych potreboval nejak vygenerovat udalost, ktera by spustila nejakou funkci. Jde to nejak udelat?
Fórum › C / C++
C# vyvolani udalosti
Nestačí zavolat tu metodu na konci konstruktoru formuláře? Třeba hned po InitializeComponent()
To Chrasty :
No to jsem si myslel nejdrive, ale ukazalo se ze to nejspise nepujde. Princip je ten. ze ta funkce co ji chci vyvolat je vlastne konstruktor tridy, ktery uz pak pobezi. Bude obsluhovat celou tu aplikaci formulare, volat jine konstruktory a tento beh by mel skoncit se zavrenim formulare. Kdyz jsem ten konstruktor zkousel volat po InitializeComponent, tak se sice spustil, ale ten formular se nestacil nevykreslit s tlacitky a vlastne jeho ovladani uz neni mozne.
Napadaji me jedine snad vlakna? ( ty zatim neumim pouzivat)
Nejak nechapu,o co se snazis.Klasicke form udalosti jako load apod. by nemel byt problem nadefinovat.
To cybernick : Zkus lépe popsat, co je vlastně cílem. Tohle řešení se mi nezdá jako nejlepší.
Asi jsem to neposlal dvakrat srozumitelne. Sorry. Tak se pokusim ted polepsit.
Cilem je aplikace, pro komunikaci s dotykovym panelem. A vlastne se to bude skladat ze dvou casti - jednou je vizualizacni rozhrani s ruznymi nastavenimi, vybery. Druha cast je "vykona" - zjednodusene ve smycce cekani na dotek na Touchscreenu a pote vykonani funkce z winapi kliknuti tlacitkem na souradnice. Potrebuji aby tyto dve casti spolu bezeli. Nevim jak vykreslit formular te aplikace a pote "odstartovat" to cekani na dotek a ovladat jim tak mimo jine i tu formularovou aplikaci...
Vyvorit nejak dve vlakna, nebo jak vyvolat po vykresleni formulare funkci cekani na dotek? Kdyz tedy uvazuji priklad, ze u toho Touchscreenu nebude mys a nepujde tak treba start po kliknuti mysi na tlacitko...
No urcite budes muset pouzit vlakna.Proste spustis normalne aplikaci pro nastavovani a druhe vlakno bude mit smycku pro obsluhu te dll.
Navic si myslim,ze api toho touchscreenu musi mit nejake funkce,ktere ti vrati,jestli se treba "kliklo" na touchscreen a podle toho budes ovladat treba mys na pocitaci.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C# vyvolani události — založil cybernick
Vyvolání události s dopadem v jiné třídě — založil nirman
Spuštění obsluhy události (bez události) — založil bear.king
Vyvolání TForm2 — založil TenglerDaniel
Uložení a vyvolání objektů do/z pole — založil motorcb