C# vyvolani udalosti – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# vyvolani udalosti – C / C++ – Fórum – Programujte.comC# vyvolani udalosti – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

cybernick0
Newbie
21. 2. 2009   #1
-
0
-

Nevite, zdali a jak jde v C# automaticky vyvolat udalost? Konkretne "klasicka" win.form aplikace po spusteni vyhodi a vykresli okno (dle konstruktoru), ktere ceka na nejakou udalost, treba na stisknuti nejakeho butonku. V tuto chvili (pred jakymkoliv stisknutim na cokoliv) bych potreboval nejak vygenerovat udalost, ktera by spustila nejakou funkci. Jde to nejak udelat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.52.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
21. 2. 2009   #2
-
0
-

Nestačí zavolat tu metodu na konci konstruktoru formuláře? Třeba hned po InitializeComponent()

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
cybernick0
Newbie
21. 2. 2009   #3
-
0
-

To Chrasty :

No to jsem si myslel nejdrive, ale ukazalo se ze to nejspise nepujde. Princip je ten. ze ta funkce co ji chci vyvolat je vlastne konstruktor tridy, ktery uz pak pobezi. Bude obsluhovat celou tu aplikaci formulare, volat jine konstruktory a tento beh by mel skoncit se zavrenim formulare. Kdyz jsem ten konstruktor zkousel volat po InitializeComponent, tak se sice spustil, ale ten formular se nestacil nevykreslit s tlacitky a vlastne jeho ovladani uz neni mozne.

Napadaji me jedine snad vlakna? ( ty zatim neumim pouzivat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.52.–
dannyk0
Věrný člen
22. 2. 2009   #4
-
0
-

Nejak nechapu,o co se snazis.Klasicke form udalosti jako load apod. by nemel byt problem nadefinovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
22. 2. 2009   #5
-
0
-

To cybernick : Zkus lépe popsat, co je vlastně cílem. Tohle řešení se mi nezdá jako nejlepší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
cybernick0
Newbie
22. 2. 2009   #6
-
0
-

Asi jsem to neposlal dvakrat srozumitelne. Sorry. Tak se pokusim ted polepsit.

Cilem je aplikace, pro komunikaci s dotykovym panelem. A vlastne se to bude skladat ze dvou casti - jednou je vizualizacni rozhrani s ruznymi nastavenimi, vybery. Druha cast je "vykona" - zjednodusene ve smycce cekani na dotek na Touchscreenu a pote vykonani funkce z winapi kliknuti tlacitkem na souradnice. Potrebuji aby tyto dve casti spolu bezeli. Nevim jak vykreslit formular te aplikace a pote "odstartovat" to cekani na dotek a ovladat jim tak mimo jine i tu formularovou aplikaci...

Vyvorit nejak dve vlakna, nebo jak vyvolat po vykresleni formulare funkci cekani na dotek? Kdyz tedy uvazuji priklad, ze u toho Touchscreenu nebude mys a nepujde tak treba start po kliknuti mysi na tlacitko...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.52.–
dannyk0
Věrný člen
22. 2. 2009   #7
-
0
-

No urcite budes muset pouzit vlakna.Proste spustis normalne aplikaci pro nastavovani a druhe vlakno bude mit smycku pro obsluhu te dll.
Navic si myslim,ze api toho touchscreenu musi mit nejake funkce,ktere ti vrati,jestli se treba "kliklo" na touchscreen a podle toho budes ovladat treba mys na pocitaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

C# vyvolani události — založil cybernick

Vyvolání TForm2 — založil TenglerDaniel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý