Správny zápis return... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Správny zápis return... – C / C++ – Fórum – Programujte.comSprávny zápis return... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
22. 2. 2009   #1
-
0
-

jaký je správny zápis pro výstup dvoch premmenných?

return x; y;

alebo:
return x; return y;

?...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.244.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
22. 2. 2009   #2
-
0
-

Ani jedno, pomocí return můžeš vrátit jen jednu hodnotu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 2. 2009   #3
-
0
-

return x;

return mimo jine taky ukonci vykonavani funkce... takze je jedno co je za nim ... jak zavolas jeden nic za nim se uz nevykona

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
22. 2. 2009   #4
-
0
-

To Chrasty :
teda keď chcem vrátiť aby vrátilo dve premenné,tak ako to zapísať?...
To KIIV :
ok...a ako to potom zapísať?...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.244.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
22. 2. 2009   #5
-
0
-

return x && y; ?...čo je podľa mňa kravina...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.244.–
Quiark0
Věrný člen
22. 2. 2009   #6
-
0
-

Nevymýšlej si žádnou vlastní syntax, to k ničemu nevede. return (a funkce) vždy vrací jednu nebo žádnou hodnotu. No ale ta hodnota může být libovolného typu, třeba i struct se dvěma prvky. A abys nemusel pro každou blbost vytvářet novou struct, můžeš použít šablonu pair z STL.

No a další možnost je předávání odkazem - funkci předáš ukazetel nebo referenci na hodnotu a funkce na dané místo nastaví návratovou hodnotu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
22. 2. 2009   #7
-
0
-

To Quiark :
char[] a = "("x";"y")";
a teda môže byť return a;
?...mám f-ci ktorá zisťuje pozíciu prvku na osách x,y...ako donútiť aby vypísalo/vrátilo hodnoty x,y; ?...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.244.–
Quiark0
Věrný člen
22. 2. 2009   #8
-
0
-

Pole fixní velikosti asi vrátit taky půjde. Ale pokud pracuješ s body, tak se ti určitě bude hodit



struct Point {
int x;
int y;

Point(int _x, int _y) : x(_x), y(_y) {}
Point() {}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
23. 2. 2009   #9
-
0
-

a nebo predat x a y jako parametr funkce...

neco jako int mojefunkce( int * x, int * y ) { ... *x=100; *y=200; return 1; }
a zavolas pak jen mojefunkce( &a, &b);

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
AdamHlavatovic0
Stálý člen
23. 2. 2009   #10
-
0
-

jenou z moznosti ako splnit vase poziadavky je napr. toto:



struct pont
{
int x;
int y;
};

...

void foo(point & pt)
{
pt.x = ... anything you want ...
pt.y = ... anything you want ...
}

void main()
{
point pt;
foo(pt);
cout << pt.x << " " << pt.y << "\n";
...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
Ivan
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
24. 2. 2009   #11
-
0
-

To AdamHlavatovic : To už bych to spíše napsal takto :)

#include <stdio.h>

typedef struct a {
int x;
int y;
} a;
void foo (a *pt) {
pt->x = 4; // ... anything you want ...
pt->y = 3; // ... anything you want ...
}
int main (int argc, char *argv[]) {
a B;
foo (&B);
printf("%d - %d",B.x,B.y);
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.199.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
24. 2. 2009   #12
-
0
-

To Ivan : důvod proč takto???

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 2. 2009   #13
-
0
-

To crAzY^ : aby mohl udelat copy&paste a fungovalo to ... a hlavne aby nemusel nic cist

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
24. 2. 2009   #14
-
0
-

To KIIV : aha jasný :) ty mam nejradši...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Ivan
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
24. 2. 2009   #15
-
0
-

"aby mohl udelat copy&paste a fungovalo to ... a hlavne aby nemusel nic cist"

Aby mohl udělat C&P a nakonec si to mohl pořádně prostudovat a případně pochopit jak to funguje, což se u neúplného kódu dá velice těžko, a co víc - bez motivace.

"aha jasný :) ty mam nejradši..."

Když si osvěží C&P a na zbytek se vykašle je to jeho problém a jeho mínus, nikoli mé :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.199.–
Bald3rr0
Super člen
24. 2. 2009   #16
-
0
-

To KIIV : [OT]ctrl + c (control + cizí)
ctrl+v (control + vlastní)[/OT]

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý