Vytažení čísla z textu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytažení čísla z textu – PHP – Fórum – Programujte.comVytažení čísla z textu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Xhugs
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 2. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, dělám si jakýsi informer a vytáhl jsem si ze souboru /proc/meminfo text a uložil ho do proměnné, text vypadá takto:




MemTotal: 61460 kB MemFree: 12340 kB Buffers: 1360 kB Cached: 16192 kB SwapCached: 14592 kB Active: 31028 kB Inactive: 7840 kB HighTotal: 0 kB HighFree: 0 kB LowTotal: 61460 kB LowFree: 12340 kB SwapTotal: 176672 kB SwapFree: 147320 kB Dirty: 20 kB Writeback: 0 kB AnonPages: 16440 kB Mapped: 7192 kB Slab: 5112 kB SReclaimable: 1528 kB SUnreclaim: 3584 kB PageTables: 1084 kB NFS_Unstable: 0 kB Bounce: 0 kB WritebackTmp: 0 kB CommitLimit: 207400 kB Committed_AS: 121996 kB VmallocTotal: 966648 kB VmallocUsed: 2832 kB VmallocChunk: 963324 kB HugePages_Total: 0 HugePages_Free: 0 HugePages_Rsvd: 0 HugePages_Surp: 0 Hugepagesize: 4096 kB



k věci, potřebuju tu slátaninu ořezat tak, aby z toho zbylo jen "61460" (MemTotal), budu rád za vysvětlení jak se to dělá a ještě radši za funnkční script

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
DragonBehemont0
Super člen
23. 2. 2009   #2
-
0
-

A ty chceš vytáhnout všechny čísla a nebo jen to MemTotal?? Pokud je to MemTotal a text, který jsi zde uvedl odpovídá skutečnosti (včetně mezer), tak asi nejjednoduchší je použít funkci explode - neříkám, že je to nejčistší řešení, jsou i elegantnější.



$rozkouskuj=explode(" ", $tvuj_text);
$MemTotal=rozkouskuj[1];
unset($rozkouskuj);


Nebo to můžeš řešit přes regulérní výrazy:


if (ereg ("(MemTotal: )+(\b\d\b)", $date, $regs)) {
echo $regs[1];
} else {
echo "Nenalezeno žádné číslo";
}


Snad mám dobře ten regulérní výraz, radší si to překontroluj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
23. 2. 2009   #3
-
0
-

To DragonBehemont : no bude to chtit mysli \d+ takhle by to hledalo jen jedno cislo

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
DragonBehemont0
Super člen
23. 2. 2009   #4
-
0
-

To KIIV : Jj, díky za opravení ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Změna textu na čísla v GUI — založil Noneus

Vytažení hodnoty z obsahu proměnné — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý