Algoritmus na doplňování jogurtů do lednice - prosba o radu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Algoritmus na doplňování jogurtů do lednice - prosba o radu – PHP – Fórum – Programujte.comAlgoritmus na doplňování jogurtů do lednice - prosba o radu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

MaxDJs
~ Anonymní uživatel
97 příspěvků
23. 2. 2009   #1
-
0
-

Mám další problém:

Potřebuji sestavit algoritmus,který bude doplňovat jogurty do lednice a hlásit pokud bude 2- 1 jogurt, že je potřeba doplnit jogurty a když tam nebude žádný tak nahlásit,že nejsou žádné jogurty. Ale tentokrát to má bejt kompletní algoritmizace (analýza-návrh-simulace-analýza-...). Je potřeba využít cyklické algoritmy. Mohl by mi někdo poradit?

Děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
marioff0
Expert
23. 2. 2009   #2
-
0
-

absolutne jednoduche ! staci hladat podmienky !

$pocet_jogurtov = 1; // pocet jogurtov fyzicky v chladnicke

$minpocet_jogurtov = 5; // pocet "potrebnych" jogurtov

if ($pocet_jogurtov<=2) {
$pocet_dopl_jogurtov = $minpocet_jogurtov - $pocet_jogurtov;
echo "Nizky pocet jogurtov ! Doplnujem ".$pocet_dopl_jogurtov." jogurtov.";
} else {
echo "Jogurtov je dost!";
}


ale toto trosku nechapem: algoritmizace (analýza-návrh-simulace-analýza-...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
MaxDJs
~ Anonymní uživatel
97 příspěvků
23. 2. 2009   #3
-
0
-

Bylo by možno mi poradit, jak to převést na vývojový diagram? Jaké značky využít a jak budou po sobě následovat?

Děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
Spectator0
Věrný člen
23. 2. 2009   #4
-
0
-

To MaxDJs : Když už tady máš řešení, tak stačí jet podle něj... Vytvoření proměnných = nějakýá sekvence, pak podmínka if = selekce, pokud by to bylo v nějakém cyklu, aby to tak nějak mohlo běžet stále, tak je to iterace. Pamatuj, že vývojáky maj základní 3 prvky a s tim vystačíš docela na dlouho =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.112.–
. . .
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Prosba o radu — založil Milan Žejdlík

Automatické doplňování — založil Sámo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý