Vymazavanie pomocou checkboxov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vymazavanie pomocou checkboxov – PHP – Fórum – Programujte.comVymazavanie pomocou checkboxov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
28. 8. 2006   #1
-
0
-

mam vypis sprav pre daneho uzivatela:

while($msg = mysql_fetch_array($messages))

{
$i=$msg["id_mes"];
if($msg[precitane]==0):
echo'<tr><td><input type="checkbox" name="chcb'.$i.'"></td><td><a href="index.php?page=message_read&id_mes='.$msg[id_mes].'">'.$msg[Login].'</a></td><td>'.$msg[datum_odos].' - '.$msg[cas_odos].'</td><td>Nepre??tan?</td></tr>';
else:
echo'<tr><td><input type="checkbox" name="chcb'.$i.'"></td><td><a href="index.php?page=message_read&id_mes='.$msg[id_mes].'">'.$msg[Login].'</a></td><td>'.$msg[datum_odos].' - '.$msg[cas_odos].'</td><td>'.$msg[precitane].'</td></tr>';
endif;
}

potom po vypise nasleduju moznosti: "Vsetky", "Oznacene", "Neoznacene" vsetky su input type="submit" tlacidlo "vsetky" nie je problem ale po oznaceni niektorych sprav pre tlacidlo "Oznacene" som spravil??
if($delete=="Ozna?en?"){

//for($a=0; $a < $pocet_msg; $a++){
if(isset($_POST["chcb".$i])) {
$idmsg = intval($_POST["idmsg".$i]);
mysql_query("delete from message where id_mes='$idmsg'");
echo Mysql_error();
}
//}
}
lenze spravy sa mi vymazavaju asi tak ze jeden refresh=vymaze sa jedna sprava... a ak spravy oznacim napr. tak ze prva je oznacena druha nie a dalsie zase ano tak sa mi vymaze len ta prva ktora je oznacena... neviem si rady..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Jakub0
Super člen
28. 8. 2006   #2
-
0
-

Přiznávám, že dotazu moc nerozumím, přesto však odpovím. ?:D?
Zprávy bych oznašoval a mazal tímto způsobem:



<?php
if(isset($_POST["delchecked"]) && is_array($_POST["messages"])) {
$cond = "";
foreach($_POST["messages"] as $id) {
$cond .= "id=".$id." OR ";
}
$cond = substr($cond, 0, strlen($cond) - 4);
if(mysql_query("DELETE FROM messages
WHERE $cond")) {
echo "Zpravy uspesne smazany";
else {
echo mysql_error();
}
}
?>
<form name="zpravy" action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>" method="post">
<input type="checkbox" name="messages[]" value="identifakator zpravy 1">
<!-- zprava 1 -->
<input type="checkbox" name="messages[]" value="identifakator zpravy 2">
<!-- zprava 2 -->
<input type="checkbox" name="messages[]" value="identifakator zpravy 3">
<!-- zprava 3 -->
<input type="submit" name="delchecked" value="smaz oznacene">
<!-- ... -->
</form>
?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Milan0
Stálý člen
28. 8. 2006   #3
-
0
-

super...funguje to... a sorry ze zase otravujem ale skusal som teraz vymazavanie pre neoznacene spravy podla toho ale nejak si s tym neviem dat rady.. submit je name="delunchecked" a do toho skriptu som skusal pridat este && !isset($_POST["messages"]) ale nefici.. co tam treba spravit?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Jakub0
Super člen
28. 8. 2006   #4
-
0
-



<?php
if(isset($_POST["delunchecked"])) {
if(is_array($_POST["messages"])) {
$cond = "";
foreach($_POST["messages"] as $id) {
$cond .= "id != ".$id." AND ";
}
$cond = substr($cond, 0, strlen($cond) - 5);
}
else {
$cond = 1;
}
if(mysql_query("DELETE FROM messages
WHERE $cond")) {
echo "Zpravy uspesne smazany";
else {
echo mysql_error();
}
}
?>
<form name="zpravy" action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>" method="post">
<input type="checkbox" name="messages[]" value="identifakator zpravy 1">
<!-- zprava 1 -->
<input type="checkbox" name="messages[]" value="identifakator zpravy 2">
<!-- zprava 2 -->
<input type="checkbox" name="messages[]" value="identifakator zpravy 3">
<!-- zprava 3 -->
<input type="submit" name="delunchecked" value="smaz neoznacene">
<!-- ... -->
</form>

Snad to poběží.

Edit: Možná by bylo dobré to nějak šikovně zkombinovat s tím předešlým řešením, ale to už nechám na vás.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Milan0
Stálý člen
28. 8. 2006   #5
-
0
-

Dakujem vam velmi pekne.. s tymto som sa dost dlho trapil a uz to konecne bezi.. je vidiet ze sa mam co ucit este v php:) este raz dik!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý