Vyčítání info o HDD – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyčítání info o HDD – .NET – Fórum – Programujte.comVyčítání info o HDD – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hula0
Návštěvník
25. 2. 2009   #1
-
0
-

Zkoušel jsem google, ale nenašel jsem nic čemu bych rozuměl. Takže jestli někdo nevíte o nějakém vzorovém programu v C#, který by vypsal základní údaje o pevném disku v počítači.
Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
25. 2. 2009   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Hula0
Návštěvník
25. 2. 2009   #3
-
0
-

Když se tam snažím vložit jmený prostor:

using Management.Management;

Hodí to error:
Error 1 The type or namespace name 'Management' does not exist in the namespace 'System' (are you missing an assembly reference?)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
25. 2. 2009   #4
-
0
-

Musíš přidat referenci na System.Management.dll v Solution Exploreru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Hula0
Návštěvník
25. 2. 2009   #5
-
0
-

Dobrý už mi to částečně jde.

       System.Management.ManagementObjectSearcher ms = new System.Management.ManagementObjectSearcher("SELECT * FROM Win32_DiskDrive");

foreach (ManagementObject mo in ms.Get())
{
label1.Text = (mo["Name"]).ToString();
label2.Text = (mo["Size"]).ToString();
label2.Text = (mo["InstallDate"]).ToString(); // Zde to hodi Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu.
}
}


Nevim přoc, ale třeba InstallDate,LastErrorCode mi hazi tuto chybu, nevíš čím to je?

Zde je seznam parametrů http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa394132(VS.85).aspx které lze zjisťovat, ale nevim přoc jdou jen některé...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
dannyk0
Věrný člen
25. 2. 2009   #6
-
0
-

Protoze disk nemusi dany parametr mit.Neni to standardizovane a proto to dela problemy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
rudolf_franek0
Stálý člen
26. 2. 2009   #7
-
0
-

Jenom pro kontrolu:

DriveInfo[] drives = DriveInfo.GetDrives();
by v tomto pripade nestacilo ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
26. 2. 2009   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.148.46.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Info — založil Tomáš Dostál

Info o DB — založil dalaman

INFO — založil ZAČÁTEČNÍKDE

Modulo ... Info — založil silent

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý