C++ a RAM... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ a RAM... – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ a RAM... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mega.Lama0
Stálý člen
25. 2. 2009   #1
-
0
-

Ako pomocou C/C++ narábať s RAM ?...mimo OS...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.247.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
25. 2. 2009   #2
-
0
-

Ehm,trochu nechapu,co mas na mysli.Jako jak alokovat pamet,presouvat apod? Nebo neco jinyho?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Quiark0
Věrný člen
26. 2. 2009   #3
-
0
-

Já bych asi řekl, že pokud už OS běží, tak ho neobejdeš. Takže jedině napsat program, který nabootuješ místo OS, pak si s ní (pomocí asi biosu nebo nějakých přerušení nebo co, v tom se nevyznám) můžeš pracovat přímo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
dannyk0
Věrný člen
26. 2. 2009   #4
-
0
-

Podle toho,co pise Quiark, tak pokud chces brat nejaka data pod rukou jinemu procesu,tak to se asi zapotis.Kvuli tomuto ma windows plno vselijakych ochran a kdovi ceho vseho jeste.Jedina moznost je napsat si vlastni low lvl aplikaci v RING 0 režimu (plna prava).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Mega.Lama0
Stálý člen
26. 2. 2009   #5
-
0
-

To Quiark : 100 bodov
To dannyk : ...To je jedno,nič nemôžem poriadne robiť,viem že je to risk...no niečo také by bodlo,taký Software zatiaľ neexistuje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.237.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
yaqwsx+9
Posthunter
26. 2. 2009   #6
-
0
-

Pokud myslíš výrazem mimo OS jako bez nabootovaného OS, tak by ti pomohly (a možná i celkově, ale možná ti winy na NT jádře tu aplikaci sestřelí) JamesM's kernel development tutorialy.
A co chceš napsat za program napsat, že potřebuješ přístup do celé RAM?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.92.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Mega.Lama0
Stálý člen
26. 2. 2009   #7
-
0
-

To yaqwsx : ...víš,mám rozbombardovanou RAM,...BSoDy,Compiler ve VS nerobí to co má a PC je všeobecne pomalší,namísto toho aby si ukladal informace do RAM využíva HardDisk...
Existuje MemTest a ja by som naprogramoval ekvivalent resp. doplnok ku memtestu aby to prepsalo RAM chyby tím co tam má být...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.237.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Mega.Lama0
Stálý člen
26. 2. 2009   #8
-
0
-

Môj nápad je zmazať OS a všetko čo je na disku...preformátovať...opraviť RAM,natiahnúť OS a potom si fidliť čo chcem...
resp. vybraťRAM,nájsť PC bez OS,tam to opraviť a dať naspäť do PC...problém je v tom že nič nepôjde vrátane OS,programov...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.237.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Zelenáč0
Posthunter
26. 2. 2009   #9
-
0
-

To Mega.Lama : Chlape ja te nechapu.... RAM to je jako operacni pamet, ano? Slysel si nekdy o tom, ze kdyz vypnes pocitac, tahle pamet se smaze?
To, ze Winy odkladaji informace na disk misto do pameti je zcela normalni - deje se tak v pripade, kdy chybi FYZICKA pamet. Proste se vezme kus pameti, ktery zrovna nikdo nepotrebuje a soupne se na HDD. Pozdeji, az se pamet uvolni, se zase nahraje zpatky. Ano, je to pomale. A je to take jedina moznost. Kdyby tohle Winy neumely, tak ne, ze to bude pomale, ono by ti to proste reklo "nedostatek pameti" a mel bys po prdeli...

Zajdi do obchodu a kup si tam vetsi pamet.

BTW. pristupovat k pameti s nahranymi Windows (a zadnym poradnym operacnim systemem) opravdu nejde. Zkus DOS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
dannyk0
Věrný člen
26. 2. 2009   #10
-
0
-

Tak tohle jen tak neudelas.To je hoooodne low lvl. A navic to myslim ani nejde,jestli sem pochopil to,co chces udelat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Santas0
Věrný člen
26. 2. 2009   #11
-
0
-

Co ti brani v kupe novej ramky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
http://psandtner.sk/blog
Quiark0
Věrný člen
26. 2. 2009   #12
-
0
-

Mega.Lama tady hlavně používá slovíčko RAM špatně. To vůbec není problém toho, že by byly chyby v RAM. On má počítač za*** všelijakýma programama, který se automaticky spouštějí a všechno mu zpomalují, dál asi spywarem atd. a svádí to na RAM.

Mega.Lama: Kdyby sis taky dal větší práci se svými příspěvky ve fóru, byli bychom míň zmatení a ty bys měl lepší odpovědi. Místo toho zapisuješ svoje myšlenky tak, jak ti zrovna přijdou na mozek, a to je teda velice nepřehledné a nepochopitelné. Tak příště prosím se ještě před odesláním zamysli a zkus tomu dát hlavu a patu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
Mega.Lama0
Stálý člen
26. 2. 2009   #13
-
0
-

To dannyk : skôr HIGH lvl ne?...A ikdyž tak ten systém rozderavím jako rešeto...
To Santas : že sem švorc?...
To Quiark : ...no to teda jo,Počítač je takovej p*****nej,...zloží ho trojica viru...s kamošem se to nedá porovnat...delali sme inventuru u nej...a 255 viru...A pokiaľ chceš log s programami tak ti ich veľmi rád vypíšem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.237.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Quiark0
Věrný člen
26. 2. 2009   #14
-
0
-

No a teď, když už víš, že obsah RAM se při vypnutí maže, tak je řešení jednoduché. Smazat Windows a případně další složky, kde by se virus mohl vyskytovat a nainstalovat znova. A příště si na tu havěť dávat pozor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.6.–
dannyk0
Věrný člen
27. 2. 2009   #15
-
0
-

Ne, LOW lvl,protoze pro primy pristup do pameti uz musis pouzivat obravdu hodne low(blizko hardware) lvl metody, jazyky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Mega.Lama0
Stálý člen
27. 2. 2009   #16
-
0
-

To Quiark : ...preformátovat disk...ale zaujímavé je že niekedy ten virus prežije aj preformátovanie...raz sa mi stalo že to dokázal prežiť...
To dannyk :...jáj...takto to bolo myslené...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
yaqwsx+9
Posthunter
27. 2. 2009   #17
-
0
-

To Mega.Lama : Ne, nepřežil, to jen ty jsi si ho stáhnul znova po reinstalu.

Ale přes winy je nějaký způsob, jak pracovat s RAM cizích programů - jak jinak by mohly pracovat ty "defragmentory" RAM (stále nevím k čemu to slouží) a další programy které spravují RAM?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.100.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zelenáč0
Posthunter
27. 2. 2009   #18
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Mega.Lama0
Stálý člen
27. 2. 2009   #19
-
0
-

zelenáči.,.je mi to jedno...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Zelenáč0
Posthunter
27. 2. 2009   #20
-
0
-

To Mega.Lama : Hmm... Mozna kdyby sis nejakej defragmentator RAM stahnul, vyresilo by to znacnou cast tvejch problemu. To je neuveritelny, jak s takovou vecickou komp rychle beha. Bohuzel to Windows nepodporuji nativne tak jako Linux.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
yaqwsx+9
Posthunter
27. 2. 2009   #21
-
0
-

To Zelenáč : Stejně nechápu, proč se tomu říká defragmentátor, když to pouze optimalizuje tok dat RAM <-> HDD.
PAk jsem našel i programy pro windows, které přímo defragmentují RAM, ale moc nechápu smysl - přístup do kterékoliv části je stejně rychlý, takže přeskokování nevadí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.100.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Quiark0
Věrný člen
27. 2. 2009   #22
-
0
-

Co jsem o těch defragmentátorech slyšel já, tak to je prej na nic. Ale pokud můžeš doporučit nějakej konkrétní defragmentátor, kterej fakt zrychluje poč, tak sem s ním.

Co se týče virů, které přežijí přeformátování: v dobách DOSu se viry běžně zapisovaly do bootsektoru, takže to formátování oddílu přežilo. To se ale teď už asi nedělá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Mega.Lama0
Stálý člen
27. 2. 2009   #23
-
0
-

To Zelenáč : jakže nepodporují?...To ako teraz musím prejsť na Linux len aby som opravil RAM?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
tmi0
Věrný člen
27. 2. 2009   #24
-
0
-

:D ja uz fakt nevim... mam podezreni ze Mega.Lama (drive laik) je nejaky totalni geek ktery si tu jen ze vsech dela srandu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
jest
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
27. 2. 2009   #25
-
0
-

Mega.Lama:TY to myslis vazne,nebo si delas prdel?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.145.–
KIIV+42
God of flame
28. 2. 2009   #26
-
0
-

To jest : jop ... v linuxu naprogramuje maly permoniky, ktery mu budou opravovat tranzistory v RAM...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zelenáč0
Posthunter
28. 2. 2009   #27
-
0
-

Tedy, pomoci

find . -perm 664

najdes volnyho permonika a povis mu, aby se mrknul na adresu 0x66400000 (v pripade 32bitu), na ktere uz by mel mit pripraveny instrukce k oprave patricneho tranzistoru. Specifikaci k permonikum si najdi na strankach INTELu...

BTW. permonici jsou znacne zastarali, ted uz se pouzivaji nanoroboti, viz GNU nano 0.6 a vyssi

Lidi, myslite, ze ma trava nejaky dlouhodoby vliv na schopnost logicky uvazovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
KIIV+42
God of flame
28. 2. 2009   #28
-
0
-

To Zelenáč : videl sem hromadu zarputilejch travaru a sice zvladali dobre hrat treba CS ale jinak uplne vymeteni... to cs meli mozna nauceny.. proste pri tom neni treba myslet aby clovek dal rychle hedku :D ale jak maj reagovat v zivote tak strasny hlemejzdi..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dannyk0
Věrný člen
28. 2. 2009   #29
-
0
-

2 yaqwsx: Jo,je to mozne se dostat k datum od jinych programu, ale ne v USER modu. Musis mit ovladac program nebo ovladac v RING 0 modu a pak si muzes delat se systemem temer co chces.
U klasicky aplikaci je par zpusobu,jak se dostat do ring 0 modu, vetsinou je to pres vyvolani exceptiony a nejakeho maleho postzpracovani.Nejjistejsi zpusob je ale ten vlastni driver.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Earl Cash0
Věrný člen
28. 2. 2009   #30
-
0
-

Lidi, myslite, ze ma trava nejaky dlouhodoby vliv na schopnost logicky uvazovat?

nekteri hulici nemeli v hlave nic ani predtim nez zacali, takze to nejde zobecnit... :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
yaqwsx+9
Posthunter
28. 2. 2009   #31
-
0
-

To Zelenáč : Kdyby jsi se díval na House, tak víš, že když pěstuješ trávu na půdě s obsahem cadmia nebo jiného těžkého kovu, tak se to cadmium dostane i do trávy a tím pádem i do organismu.
A myslím, že cadmium ovlivňuje paměť a schopnost logického úsudku. Zinek zase schopnost soustředění. Teda to jsem aspoň vypozoroval na spolužácích.
To dannyk : Díky, mrkl jsme se ještě na MSDN a už je mi to jasný...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.87.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

Podobná vlákna

RAM... — založil Mega.Lama

RAM — založil Peťan

USB ram — založil sa54d

Externí RAM — založil yaqwsx

Nova Ram — založil Laco797

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý