Problem s multiple definition – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s multiple definition – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s multiple definition – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
26. 2. 2009   #1
-
0
-

Mam problem s tym ze mam dva cpp subory ktore pouzivaju jeden h subor.
Ak h subor obsahuje nejaku premennu tak mi vypise multiple definition error.
Nieco som o tom cital ale stale tomu celkom nerozumiem. Nechapem dovod problemu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.231.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
26. 2. 2009   #2
-
0
-

pouzij direktivu prekladace...
#ifndef __MOJEPROMENNA1
#define __MOJEPROMENNA1
int mojepromenna;
#endif

treba... pripadne kdyz uz bude existovat to makro tak ji dat jako external


ale i tak davat promenne do hlavicek je prinejmensim odvazne :D
maximalne s tim external a samotnou promennou mit v souboru .c ci .cpp

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
26. 2. 2009   #3
-
0
-

aha, tomu som celkom nerozumel. ako sa potom da najjednoduchsie pouzivat jedna premenna v dvoch cpp suboroch?
okrem extern.

wikipedia: A header file commonly contains forward declarations of classes, subroutines, variables, and other identifiers. Programmers who wish to declare standardized identifiers in more than one source file can place such identifiers in a single header file, which is then included whenever its contents are required.
-preto som to nechapal
-sice nizsie to vysvetluju

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.240.–
KIIV+42
God of flame
27. 2. 2009   #4
-
0
-

no to uz zalezi jak je k sobe linkujes... kazdopadne v jednom ji nadefinujes a ve druhem ji oznacis jako extern...

pripadne si muzes udelat neco jako zapouzdreni... proste v jednom cpp bude funkce ktera muze nastavit a funkce ktera vrati treba ukazatel na tu promennou ... nebo ji muze nastavit ci vratit hodnotu... a v .h pak jen deklarace ze ta funkce existuje

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
28. 2. 2009   #5
-
0
-

mam este jeden problem. vsimol som si ze mimo main() sa nedaju pouzit veci ako a=b; alebo cout << a; , vypise mi error expected constructor, destructor....
v knihe ktoru som cital o podobnych veciach vela nebolo. ani na nete som o tom vela nenasiel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.225.–
KIIV+42
God of flame
28. 2. 2009   #6
-
0
-

co je a ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tmi0
Věrný člen
28. 2. 2009   #7
-
0
-

at uz je to 'a' cokoli tak se "cout << a" pouzit neda, protoze na globalni urovni nelze volat funkce (tedy az na nejake staticke konstruktory ci jak se to jmenuje - ale to v cistem c neni), na globalni urovni lze pracovat v podstate pouze s konstantami - tedy "a=b" by melo smysl pouze v pripade ze by 'b' byla nejaka konstanta / promenna s hodnotou znamou v dobe prekladu a bylo by to soucasti definice, tedy napr "int b=3; int a = b;".

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
28. 2. 2009   #8
-
0
-

aha, toto som potreboval vediet. thx za odpovede
a je int.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.225.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 93 hostů

Podobná vlákna

Multiple definition — založil Sejpak

DL DT DD definition list — založil kall_ell

Podmínka u multiple uploadu — založil Forest

Multiple insert into select — založil Facedown

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý