Com komunikace v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Com komunikace v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comCom komunikace v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bedla
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
27. 2. 2009   #1
-
0
-

Zdravim,
delam na jednom programu v C, ve kterem potrebuji posilat AT prikazy pres com port na mobil. hledal jsem cely den ale nic nenasel. Je na to nejaka knihovna, nebo pres nejaky terminal ale jak do nej dostat prikazy z programu? Prosim vas o pomoc.
Diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.102.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
27. 2. 2009   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bedla
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
28. 2. 2009   #3
-
0
-

To KIIV : jj je to windows... zalibil se mi tam tenhle kod

#include <bios.h>

#include <conio.h>

#define COM1 0
#define DATA_READY 0x100
#define SETTINGS ( 0x80 | 0x02 | 0x00 | 0x00)

int main(void)
{

int in, out, status;
bioscom(0, SETTINGS, COM1); /*initialize the port*/
cprintf("Data sent to you: ");

while (1)
{

status = bioscom(3, 0, COM1); /*wait until get a data*/
if (status & DATA_READY)
if ((out = bioscom(2, 0, COM1) & 0x7F) != 0) /*input a data*/
putch(out);

if (kbhit())
{
if ((in = getch()) == 27) /* ASCII of Esc*/
break;

bioscom(1, in, COM1); /*output a data*/
}

}

return 0;

}

jestli jsem ti dobre pochopil, tak v cyklu posila cisla ascii znaku.Je to tak?jestli jtak mam zase problem. sry s retezci delam poprve takze se zeptam na takovou mozna drobnost. jak prevedu znak na cislo podle ascii

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.102.–
Wizard0
Stálý člen
28. 2. 2009   #4
-
0
-

To Bedla : Jednoduchu a to tak ze ho explicitne prevedies na cislo:



char c = 'A';
int asciiNum = (int)c;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
KIIV+42
God of flame
28. 2. 2009   #5
-
0
-

To Bedla : to ze se ti zalibil neznamena ze bude fachat :)
spis sem mel na mysli tento

        HANDLE   hCom;

COMMTIMEOUTS lpTo;
COMMCONFIG lpCC;

char str_com[10];
unsigned short no_com = 0;


sprintf( str_com, "\\\\.\\COM%d\0", no_com+1);
hCom = CreateFile(str_com,GENERIC_READ|GENERIC_WRITE,0,NULL,
OPEN_EXISTING,FILE_FLAG_OVERLAPPED,NULL);
GetCommState( hCom, &lpCC.dcb);

/* Initialisation des parametres par defaut */
lpCC.dcb.BaudRate = CBR_9600;
lpCC.dcb.ByteSize = 8;
lpCC.dcb.StopBits = ONESTOPBIT;
lpCC.dcb.Parity = NOPARITY;

lpCC.dcb.fDtrControl = DTR_CONTROL_DISABLE;
lpCC.dcb.fRtsControl = RTS_CONTROL_DISABLE;
SetCommState( hCom, &lpCC.dcb );

GetCommTimeouts(hCom,&lpTo);
lpTo.ReadIntervalTimeout = 0;
lpTo.ReadTotalTimeoutMultiplier = 10;
lpTo.ReadTotalTimeoutConstant = 10;
lpTo.WriteTotalTimeoutMultiplier = 10;
lpTo.WriteTotalTimeoutConstant = 100;
SetCommTimeouts(hCom,&lpTo);

SetupComm(hCom,2048,2048);

To close the port :

CloseHandle(hCom);

To monitor communications events :


SetCommMask(hCom, dwEvtMask );

dwEvtMask is logical or with :
EV_BREAK, EV_CTS, EV_DSR, EV_ERR, EV_RING, EV_RLSD , EV_RXCHAR, EV_RXFLAG, EV_TXEMPTY values

and used WaitCommEvent function

BOOL WaitCommEvent(
HANDLE hFile,
LPDWORD lpEvtMask,
LPOVERLAPPED lpOverlapped
);

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bedla
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
28. 2. 2009   #6
-
0
-

diky vsem za odpovedi
To KIIV : no ten jsem zkousel ale hazelo to chyby,, ale kdyz na to koukam tak jsem tam nemel include. co vsechno musim naincludovat aby to jelo? takhle slozity program delam poprve, tak narazim na spoustu problemu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.102.–
KIIV+42
God of flame
28. 2. 2009   #7
-
0
-

To Bedla : mam pocit ze hlavni bude asi neco jako <windows.h> primo to CreateFile je v <winbase.h> ale to je tak jak tak includovano z windows.h ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bedlaj0
Duch
1. 3. 2009   #8
-
0
-

asi vypadam jako uplna lama, ale v Turbo C windows.h nemam, a kdyz si tam nakopiruju *.h soubory z Microsoft SDKs tak nefunguji a vypisuje strasne moc chyb

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.93.–
KIIV+42
God of flame
1. 3. 2009   #9
-
0
-

no to v turbo urcite nepude... turbo je snad jeste pro dos... kazdopadne v jakymkoliv systemu jako NT, XP, a novejsi se dosem na porty primo nedostanes...
to chce testnout aspon devcpp nebo tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 82 hostů

Podobná vlákna

Komunikace — založil Zelenáč

Komunikace Tříd — založil Guga

Komunikace po RS232 — založil libira

Bluetooth komunikace — založil rybar73

Komunikace mezi pc — založil delete

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý