Problém v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
28. 2. 2009   #1
-
0
-

Ahojte. MAM takovy problem cetl jsem lekce jazyka c++
ale kdyz jsem v dev-c++ napsal toto:

#include ‹iostream›
using namespace std;
int main ()
{
cout << "Ahoj svete!" << endl;
return 0;
}

Oznacil se mi hnede radek s "cout" a vypsalo to nekolik erroru. nevim proc delal jsem to presne podle navodu. Ale dis si to ocud zkopiruju tak se to zkompiluje v poho. Fakt nevim proc...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 2. 2009   #2
-
0
-

co je to za znaky iostream ?? musi byt <iostream>
krom toho jaky chyby to vypsalo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bald3rr0
Super člen
28. 2. 2009   #3
-
0
-

Honza napsal:
Ale dis si to ocud zkopiruju tak se to zkompiluje v poho. Fakt nevim proc...

Promiň, ale wtf?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
yaqwsx+9
Posthunter
28. 2. 2009   #4
-
0
-

To Bald3rr : Asi vím o co tu jde - nějak se mu špatně přenáší znaky jako např. <> {} pomocí schránky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.69.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Earl Cash0
Věrný člen
28. 2. 2009   #5
-
0
-

To Bald3rr : pokud ti jde o preklad tak: "Ale kdyz si to odsud zkopiruju..."

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
28. 2. 2009   #6
-
0
-

Těch errorů je hodně a k těm: ‹›
v dev c++ mi nejde napsat <>

errory: #include expects "FILENAME" or <FILENAME>
In function `int main()':
cout' undeclared (first use this function) (Each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in.)
endl' undeclared (first use this function)

proste se to nechce zkompilovat
dis to napisu ja...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Wizard0
Stálý člen
28. 2. 2009   #7
-
0
-

No to je kvoli tym tovjim znakom '‹›' musis dat '<>' potom ti to pojde v poho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
28. 2. 2009   #8
-
0
-

Skusim to ale nwm jak mam ty znaky <> napsat v dev c++
ctrl+alt+, nefunguje ani ctrl+alt+.

jo takhle to vypada:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
28. 2. 2009   #9
-
0
-

Dobry uz to je v poho... Moc diky ale potrebuji vedet jak napsat ty znaky <>
Nechce se mi je furt kopirovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Wizard0
Stálý člen
28. 2. 2009   #10
-
0
-

No aku klavesnicu pouzivas? Na anglickej je to normalne Shift+, a Shift+. inu by som snad ani na programovanie nepouzival.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.182.–
TooM70
Newbie
28. 2. 2009   #11
-
0
-

a na ceske to je AltGr+, a AltGr+. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
28. 2. 2009   #12
-
0
-

mam proste klavesnici
a co je ten gr?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
28. 2. 2009   #13
-
0
-

ani jedno nejde

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Quiark0
Věrný člen
28. 2. 2009   #14
-
0
-

Tady ještě někdo neobjevil přepínání klávesnice ve windows :) Zkus Alt+Shift, to přepíná mezi českou a anglickou, na anglické to píše některý písmenka jinak :) AltGr je pravej alt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 2. 2009   #15
-
0
-

no v dev cpp musis zrusit klavesovy zkratky co jsou pod alt+, a alt+. ( ci alt+? alt+: )
jinak jde prepnout na anglickou klavesnici a tam jsou se shiftem na stejnejch pozicich



mimochodem pro zbytek... taky nemusi mit vubec nastaveny alternativni klavesnice :D
ikdyz je to vetsinou default

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
28. 2. 2009   #16
-
0
-

Tak diky uz to de. Prenastavil jsem ty zkratky..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.74.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 52 hostů

Podobná vlákna

Problém v C — založil Robin

Problem — založil Ghosta

Problem — založil roonill

Problem s LIKE — založil Lordest

Problem s C++ — založil ower

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý